flag vizantioflag hellas

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.   twitter   facebook  

Επανεκλέχτηκε πανηγυρικά στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Σαρακατσαναίων ο Γιώργος Ν. Μουτσιάνας

kariotis athanasios

 

Αθανάσιος Καρυώτης 
Υπεύθυνος Ηλεκ. Εφ.
ΗΧΩ των Σαρακατσαναίων

 

Γεώργιος Ν. Μουτσιάνας πρόεδρος Π.Ο.Σ.Σ.
Η εμπιστοσύνη και η εκτίμηση είναι μεγάλα δώρα για όποιον τα αξιώνεται.Ικανοποίηση και χαρά προσφέρατε όλοι εσείς που με προθυμία και συναίσθηση στηρίξατε όλα αυτά τα χρόνια το έργο μας και το υπερασπιστήκαμε στις πρόσφατες αρχαιρεσίες .

Με πολλή μεγάλη χαρά , αλλά τολμώ να πω και με συγκίνηση , βρίσκομαι και πάλι στο τιμόνι της Π.Ο.Σ.Σ μαζί με άξιους όπως κάθε φορά συνεργάτες. Εγρήγορση και προαγωγή του Σαρακατσάνικου Πολιτιστικού Κινήματος είναι ο στόχος μας .

Αφήνουμε τα δύσκολα πίσω μας....

Είμαστε όλοι αρωγοί καθώς η προσπάθεια για τη συνολική εξέλιξη του σιναφιού μας δεν έχει ημερομηνία λήξης.

Δεν υπάρχει χρόνος να ξαποστάσουμε .Βρίσκουμε πάντα το βηματισμό μας και δουλεύουμε σκληρά. Η συμμετοχή ξεπέρασε κάθε προσδοκία στέλνοντας μήνυμα για μια ενωτική και πρωτοπόρα Π.Ο.Σ.Σ. Ευχαριστούμε θερμά τους συμμετέχοντες σε αυτή τη πρωτόγνωρη διαδικτυακή διαδικασία εκλογών.

Δεν θα είχαμε αυτή την επιτυχία εάν δεν είχαμε δουλέψει όλες και όλοι μαζί και αυτό είναι μια σημαντική παρακαταθήκη για το σινάφι μας .Προβλέπουμε σε μια στενή - φιλική συνεργασία με όλους τους συλλόγους μας όπως αναλογεί στη παράδοση μας .

Μας συνδέουν ακλόνητα η ιστορία μας και ο πολιτισμός μας για μια σύγχρονη και ανοιχτή επόμενη μέρα .

 

Αθανάσιος Καρυώτης Υπεύθυνος Ηλεκτρονικής εφημερίδας
Για πρώτη φορά διενεργήθηκαν διαδικτυακές εκλογές στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Σαρακατσαναίων (ΠΟΣΣ), Συντριπτική επανεκλογή του του Προέδρου κ. Γιώργου Μουτσιάνα, ο οποίος εξέλεξε και τα 9 μέλη του ΔΣ ανανεωμένο κα τα 3 μέλη, καθώς και τους 3 της Εξελεγκτικής Επιτροπής! Θερμά συγχαρητήρια στους νεοεκλεγέντες και σε όλους όσους συμμετείχαν στις εκλογές, καθώς και σε όλη την εθελοντική ομάδα της Π.Ο.Σ.Σ που συνέβαλαν για την μεγάλη αυτή επιτυχία.

Η επανεκλογή του Γιώργου Μουτσιάνα δεν είναι κάτι τυχαίο. Το μεράκι να διασώσει τα ήθη και τα έθιμα μας, είναι κάτι μοναδικό. Ο τρόπος του είναι αυτός που η νέα γενιά θέλει να τον ακολουθήσει. Φυσικά σε όλο αυτό το έργο, σημαντικό ρόλο παίζουν και οι συνεργάτες του εθελοντές που τον ακολουθούν σε όλα τα μέρη της πατρίδας μας αγωνίζονται για την πολιτιστική κληρονομιά μας. Άλλωστε αυτός πρωτοστατεί στο εμείς και όχι στο εγώ του Μακρυγιάννη. Καλή θητεία πρόεδρε και καλούς αγώνες! Καλή διαδρομή στην ιστορία του τόπου μας…!!!!!!!!

 

Αντώνης Κατσαντώνης Πιερία
Ο Πρόεδρος και το Δ.Σ του Συλλόγου Σαρακατσαναίων Ν. Πιερίας συγχαίρουν δημόσια τον Πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Σαρακατσαναίων κ. Μουτσιάνα Γεώργιο καθώς και όλα τα νεοεκλεγέντα μέλη του Δ.Σ για την επανεκλογή τους στην Π.Ο.Σ.Σ στις εκλογές που διεξήχθησαν. Η μέχρι σήμερα ανιδιοτελής προσφορά και η συστηματική δουλειά τους στην ομοσπονδία ανταμείφθηκε από τους εκπροσώπους των συλλόγων. Στο πρόσωπο του Γιώργου Μουτσιάνα οι σύλλογοι βρήκαν έναν άξιο πρόεδρο, με τον οποίο θα πορευθούν, για να ανεβάσουν αλλά και να αναδείξουν ακόμη περισσότερο στο πολιτιστικό γίγνεσθαι της πατρίδας μας τις αρχές και τις αξίες των Σαρακατσαναίων. Είμαστε πεπεισμένοι πως η αναγνώριση αυτή θα ωθήσει τόσο τον πρόεδρο όσο και τα μέλη του Δ.Σ της Π.Ο.Σ.Σ σε ακόμα μεγαλύτερη συμμετοχή και προσφορά για αυτό που όλοι μας αγαπάμε και υπηρετούμε. Συγχαρητήρια σε όλους από την σημερινή διαδικασία ΔΕΝ υπάρχουν νικητές και ηττημένοι όλοι μαζί θα πορευθούμε προκειμένου να οδηγήσουμε το συνάφι μας ακόμα πιο ψηλά.

 

Σύλλογος Σαρακατσαναίων Ευξεινούπολης "Η Στάνη"· 

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Σαρακατσαναίων Ευξεινουπολης και Περιχωρων "Η Στάνη " συγχαίρει θερμά το νεοεκλεγεν Δ.Σ. της Π.Ο.Σ.Σ ,όπως αυτό προέκυψε έπειτα από τις αρχαιρεσίες της 6ης Ιουνίου 2021. Καλή θητεία και καλή δύναμη σε όλους.

 

ΣΑΡΑΚΑΤΣΑΝΟΙ ΝΟΜΟΥ ΠΡΕΒΕΖΑΣ

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Σαρακατσαναίων Ν.Πρεβεζης εύχεται στο νεοεκλεγέν Δ.Σ. της Π.Ο.Σ.Σ. καλή και δημιουργική θητεία.
Ιδιαίτερη χαρά μας έδωσε η εκλογή του Αντιπροέδρου του Συλλόγου μας Γιώργος Αθ. Κουμπής τον οποίο και συγχαίρουμε.
Ελπίζουμε σύντομα να αρθούν οι δυσκολίες, να ομαλοποιηθεί η κατάσταση στην χώρα μας και να ανταμώσουμε όλοι μαζί σε έναν γόνιμο διάλογο με άμεση συμμετοχή και επικοινωνία για το καλό όλων των Σαρακατσαναίων.

 

AGRAFA NEWS

Επανεκλέγει ο ΜΟΥΤΣΙΑΝΑΣ Πρόεδρος στην ΠΟΣΣ ΘΡΙΑΜΒΟΣ με 9-0...... Πρώτη φορά διενεργήθηκαν ηλεκτρονικές εκλογές στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Σαρακατσαναίων( ΠΟΣΣ), Συντριπτική επανεκλογή του απερχόμενου ΔΣ του Προέδρου κ. Γιώργου Μουτσιάνα, ο οποίος εξέλεξε και τα 9 μέλη του ΔΣ, καθώς και τους 3 της Εξελεγκτικής Επιτροπής! Θερμά συγχαρητήρια
στους νεοεκλεγέντες και σε όλους όσους συμμετείχαν στις εκλογές!!!!...Έγιναν εκλογές στην Π.Ο.Σ.Σ.... Συγχαρητήρια στο νέο διοικητικό συμβούλιο.... Είναι οι παρακάτω χωρίς τύπους και σειρά... Φερεντίνου Μαρία, Φαρμάκης Γιάννης, Μουτσιάνας Γιώργος, Ζυγογιάννης Κώστας, Κατσούλας Αποστόλης, Τσακνάκης Βασίλης, Κουμπής Γιώργος, Μπάρμπας Παναγιώτης....Γαλής Τάκης...

 

Σύλλογος Σαρακατσαναίων Τρικάλων

Ο Σύλλογος Σαρακατσαναίων Τρικάλων, ιδρυτικό μέλος της ΠΟΣΣ, εκφράζει τα θερμά του συγχαρητήρια στο νεοεκλεγέν διοικητικό συμβούλιο της Ομοσπονδίας μας. Η δυσμενής συγκυρία στον χώρο του πολιτισμού και ειδικότερα της παράδοσης, καθιστούν το έργο που έχετε να επιτελέσετε πολύ σημαντικό και ταυτόχρονα δύσκολο. Τα σύγχρονα

 

Σαμουρέλης Δημήτρης
Επανεκλογή του "Θεσσαλάρχη " των Σαρακατσαναίων κ. Δημητρίου Γαλλή στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΣΣ

Μετά τις διαδικτυακές εκλογές της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Σαρακατσαναίων που διενεργήθηκαν την περασμένη Κυριακή 6 Ιουνίου 2021 και στην οποία έλαβαν μέρος 76 εκπρόσωποι συλλόγων Σαρακατσαναίων από όλη την Ελλάδα, επανεκλέχθηκε στο διοικητικό συμβούλιο ο ένας εκ των δύο εκπροσώπων του Συλλόγου Σαρακατσαναίων Αγιάς, ο κ.Δημήτριος Γαλλής καταλαμβάνοντας την 3η θέση σε σύνολο 18 υποψηφίων. Ο κ.Γαλλής ο οποίος διετέλεσε μέλος του απερχόμενου διοικητικού συμβουλίου της ΠΟΣΣ για 3 χρόνια έχοντας καθήκοντα υπευθύνου του Πανελλήνιου Ανταμώματος στο Περτούλι, επανεξελέγη μαζί με τον επί 9 συναπτά έτη Πρόεδρο της ΠΟΣΣ κ.Γεώργιο Μουτσιάνα και τους κ.κ. Παναγιώτη Μπάρμπα, Απόστολο Κατσιούλα, Βασίλειο Τσακνάκη, Γιάννη Φαρμάκη, Γεώργιο Κουμπή, Κώστα Ζυγογιάννη και τη μοναδική γυναίκα-υποψήφια (η οποία πρώτευσε στις προτιμήσεις) κα. Μαρία Φερεντίνου.

Προσωπικά εύχομαι στους νεοεκλεγέντες θερμά

Συγχαρητήρια

καλή και δημιουργική θητεία στις δράσεις της ΠΟΣΣ με στόχο τη διαφύλαξη και διάδοση της σαρακατσάνικης παράδοσης στις νεότερες γενιές. Επίσης εύχομαι ολόψυχα, κάθε επιτυχία σε οποιαδήποτε δραστηριότητα και θα σταθώ αρωγός, στηρίζοντας έμπρακτα την προσπάθειά τους. Ειδικότερα εύχομαι στον "Θεσσαλάρχη" των Σαρακατσαναίων κ. Δημήτριο Γαλλή να συνεχίσει να πρεσβεύει τις αρχές και τις αξίες του Σαρακατσάνικου ιδεώδους με αφοσίωση στο έργο του!

Γιώτα Κουκουτσέλου 

Στον απόηχο των εκλογών της ΠΟΣΣ...

Η χαρά όταν μοιράζεται πολλαπλασιάζεται

και η λύπη διαιρείται !!

Μαζί στα εύκολα και στα δύσκολα ,στα ευχάριστα και στα δυσάρεστα ,στις λιακάδες και στις καταιγίδες ,στη Σταύρωση και στην Ανάσταση !!

Συγχαρητήρια

σε όλους όσοι έδωσαν τον ωραίο αυτό αγώνα !!

Να σε χαιρόμαστε Πρόεδρε και εσένα και όλα τα εκλεκτά μέλη του νεοκλεγέντος Δ.Σ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Σαρακατσαναίων!

Καλή συνέχεια με όραμα ,σεμνότητα ,ταπεινότητα και πολυπόθητη ενότητα!!

sarakatsanos1 

radio1

Untitled-21

 

Καιρός

Θεσσαλονίκη Αθήνα Περτούλι Κωνσταντινούπολη