flag vizantioflag hellas

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.   twitter   facebook  

10η εκπομπή Με το κοντύλι και το καριοφίλι στο Ράδιο Ηχώ των Σαρακατσαναίων

koukoutselou giota 2

 

Παναγιώτα Κουκουτσέλου
Εκπαιδευτικός Φιλόλογος,
Θεολόγος

 

"Των ανδρών των υπερόχων είναι τάφος κάθε γη "Γ. Σουρής, Στους Φιλέλληνες

Με αντίξοες καιρικές συνθήκες από τη μια αλλά με θέρμη και ζήλο από την άλλη έλαβε χώρα η 10η εκπομπή "Με το κοντύλι και το καριοφίλι"στο φιλόξενο χώρο του Ράδιο "Ηχώ των Σαρακατσαναίων".

Η πλούσια θεματολογία και οι εκλεκτοί καλεσμένοι κράτησαν αμείωτο το ενδιαφέρον του ραδιοφωνικού κοινού που εξέφρασε συνεχώς την επιδοκιμασία και την επιβράβευση του για ακόμη μια φορά !!

Στο πρώτο μέρος ασχοληθήκαμε με το κίνημα του Φιλελληνισμού στην προεπαναστατική και επαναστατική περίοδο δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην προσωπικότητα του Γερμανού Φιλέλληνα Καρλ Φον Κρατσάιζεν!! Είναι ο άνθρωπος στον οποίο χρωστάμε τα πρώτα πορτρέτα των Αγωνιστών τα οποία υπογράφουν οι ίδιοι !

Η κα Σόνια Καριπίδου, Καθηγήτρια Γερμανικής Γλώσσας και Φιλολογίας με την εμπεριστατωμένη εισήγηση και το γλαφυρό της ύφος κατάφερε να πλουτίσει τις ιστορικές μας γνώσεις και να αναδείξει άγνωστες πτυχές της Επανάστασης.

Ακολούθως η κα Σοφία Κωστούλα Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής ,Υπεύθυνη της Επιτροπής Ελλάδα 21 της ΠΟΣΣ καθώς και μέλος της Επιτροπής Ελλάδα 21 του Δήμου Τρικκαίων με παλμό και ενθουσιασμό μας μετέφερε νοερά στη ΔΕΘ και στο Ζάππειο όπου πραγματοποιήθηκαν σπουδαίες εκδηλώσεις της Ομοσπονδίας μας με αφορμή τα 200 χρόνια από την Απελευθέρωση !Με επίκεντρο τους δύο αυτούς σταθμούς έγιναν αναφορές και σε όλες τις αντίστοιχες επιτυχείς δράσεις που προηγήθηκαν αλλά και που έπονται !Νιώσαμε υπερηφάνεια για ακόμη μια φορά!!

Στο β μέρος εστιάσαμε σε συγκινητικά στιγμιότυπα από τη ζωή του Γ.Καραισκάκη που αποπνέουν το πνεύμα της θυσίας, της μαχητικότητας,της ενότητας και της φιλοπατρίας !

Ο κος Απόστολος Ρούντος με τη γλυκύτατη φωνή του πέτυχε να μας ψυχαγωγήσει σε όλη τη διάρκεια της ραδιοφωνικής μας συνάντησης και να μας φορτίσει συναισθηματικά ερμηνεύοντας τραγούδια που ακούσαμε για πρώτη φορά ,όσον αφορά το θάνατο του σπουδαίου Σταυραετού της Ρούμελης.

Πολλές ευχαριστίες σε όλους τους καλεσμένους που έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό τιμώντας το Ραδιόφωνο της ΠΟΣΣ.

Πολύτιμη και ενθαρρυντική η παρουσία της Stavrianopoulou Anthi,της συμπαρουσιάστριας μου ,του ηχολήπτη μας κ.Χαρη Ευθυμιάδη καθώς και του κ.Αθανασιου Καρυώτη ,ο οποίος έχει και τη μουσική επιμέλεια της εκπομπής !!

Ευχαριστούμε πολύ και όλους εσάς ,τους αγαπητούς ακροατές που με την αγάπη σας ολοκληρώνετε την χαρά μας !!

sarakatsanos1 

radio1

Untitled-21

 

Καιρός

Θεσσαλονίκη Αθήνα Περτούλι Κωνσταντινούπολη