flag vizantioflag hellas

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.   twitter   facebook  

Άλλη μια απώλεια για την μεγάλη οικογένεια των Σαρακατσαναίων

kariotis athanasios

 

Αθανάσιος Καρυώτης
Υπεύθυνος Ηλεκ. Εφ.
ΗΧΩ των Σαρακατσαναίων

 

Με μεγάλη θλίψη, με τις καρδιές μας βαριές από τη δυσαναπλήρωτη απώλεια, αποχαιρετήσαμε σήμερα 2 - 7 -2021 ένα δικό μας άνθρωπο. Λίγοι απομένουν πια από εκείνες τις περασμένες εποχές της ομορφιάς, της αξιοσύνης και της λεβεντιάς, των παλιακών αξιών, αρχών και ιδανικών που γαλούχησαν τις επόμενες γενιές και κράτησαν το Σαρακατσάνικο όρθιο.

Ημέρα θλίψης για την μεγάλη οικογένεια των Σαρακατσαναίων και μέρα πένθους για τους Σαρακατσάνους της Θεσσαλονίκης για έναν πιστό, ειλικρινή και πρόσχαρο φίλο, έναν αγωνιστή της ζωής, έναν περήφανο, εργατικό και δημιουργικό Σαρακατσάνο, αγαπητό στην τοπική κοινωνία της Καλλικράτειας Χαλκιδικής και της Θεσσαλονίκης. Ο Βασίλης Μπομπότας Γεννήθηκε το καλοκαίρι του 1935 στο Πισοδέρι της Φλώρινας όπου ανέβαινε το τσελιγκάτο να ξεκαλοκαιριάσει. Το χειμώνα κατέβαιναν έξω από την Νέα Καλλικράτεια μέχρι το 1940 όπου και εγκαταστάθηκαν μόνιμα στη θέση Μπομποταίϊκα. Ο Μπομπότας ήταν παντρεμένος με την Όλγα και είχαν δύο παιδιά και ένα κορίτσι. Ο πατέρας του ήταν ο Αντώνιος Μπομπότας, και είχε 4 παιδιά και 2 κορίτσια.

Η αλήθεια είναι πως δεν είναι εύκολο να πεις Αντίο στον μπάρμπα Βασίλη τον Μπομπότα  σε έναν άνθρωπο που μέχρι τέλους ήταν παρών στα των Συλλόγων Σαρακατσαναίων, ενδιαφερόταν, νοιαζόταν με ασίγαστο πάθος για όλους και για όλα, πάντα με ήθος, αξιοπρέπεια, ανθρωπιά, αποτέλεσε έναν από τους σημαντικότερους εκπροσώπους των Σαρακατσαναίων τόσο στο Νομό Θεσσαλονίκης όσο και πανελλαδικά.

Ήταν παρών και πρωτοστατούσε σε όλες τις εκδηλώσεις της Π.Ο.Σ.Σ.ως μεγάλος χορηγός, και όπου αλλού του είχε ζητηθεί. Ακούραστος Σαρακατσάνος εργάτης της παράδοσης, μέλος του Δ.Σ. του Σ.Σ.Ν. Θες/νίκης «Η ΕΝΩΣΗ» και έπειτα χορηγός.
Βασίλη Μπομπότα προσέφερες και αγωνίσθηκες γενναία και περήφανα μέχρι τέλους  και με όλες σου τις δυνάμεις υπερβαίνοντας ακόμη και τα όρια της ανθρώπινης αντοχής, για τις αρχές, τις αξίες και την προκοπή της ράτσας μας.

Βασίλη Μπομπότα  άξιε και περήφανε Σαρακατσάνε, θα σε θυμόμαστε πάντα.

Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Σαρακατσαναίων κ. Γεώργιος Ν. Μουτσιάνας, το Δ.Σ. της Π.Ο.Σ.Σ. και ο υπεύθυνος της ηλεκτρονικής εφημερίδας, και π. Πρόεδρος του Συλλόγου Σαρακατσαναίων Ν. Θεσ/νίκης κ. Αθανάσιος Καρυώτης, εύχονται καλό Παράδεισο στον αγαπητό Βασίλη, να είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει.

«Καλό Παράδεισο και Αιωνία σου η μνήμη».

sarakatsanos1 

radio1

Untitled-21

 

Καιρός

Θεσσαλονίκη Αθήνα Περτούλι Κωνσταντινούπολη