flag vizantioflag hellas

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.   twitter   facebook  

Όμορφη ανθρώπινη επικοινωνία της Π.Ο.Σ.Σ. προς τους Συλλόγους Σαρακατσαναίων-μέλη της και προς τους χορηγούς αυτής.

Kostoula Sofia2

 

Της Σοφίας Κωστούλα
Ειδ. Γραμματέα της Π.Ο.Σ.Σ.

 

"Οι παραδόσεις.....μας ορίζουν"

Η δύναμη της επικοινωνίας, είναι πιο αναγκαία αυτό το χρονικό διάστημα του εγκλεισμού. Έχοντας χάσει την άμεση φυσική επαφή με τους συνανθρώπους μας, με το συνάφι μας, με τα μέλη των συλλόγων μας, πραγματοποιήσαμε ως Π.Ο.Σ.Σ. μια απλή ανθρώπινη ενέργεια. Στείλαμε σε όλους τους συλλόγους μας τρία Σαρακατσάνικα βιβλία .

1)Παραμύθια στην Σαρακατσάνικη λαλιά στο χώρο και στον χρόνο συν έκδοση της Π.Ο.Σ.Σ. με τον σύλλογο Σαρακατσαναίων Ν. Πιερίας.

2)Σαρακατσαναίοι Βιγλάτορες της Μακεδονίας , συν έκδοση της Π.Ο.Σ.Σ. με τον σύλλογο Σαρακατσαναίων Ελευθερίου Κορδελιού και Ευόσμου Θεσσαλονίκης.

3) Πρακτικά από το 3ονΔιεθνές Επιστημονικό Συνέδριο που πραγματοποιήθηκε στην Λαμία τον Μάρτιο του 2016

και τις ευχές μας για ευλογημένες γιορτές.

Ένα παράθυρο στο κόσμο είναι το βιβλίο. Ευελπιστούμε να κοσμούν τις Σαρακατσάνικες βιβλιοθήκες δίνοντας την ευκαιρία σε όσους επιθυμούν να τα διαβάσουν, γιατί τα βιβλία εμπεριέχουν όλα τα αξιομνημόνευτα γεγονότα του παρελθόντος .

Σκεφτόμαστε θετικά και προσπαθούμε με κάθε τρόπο να μη χάνουμε την επαφή με τους Συλλόγους μας. Δε ξεχνάμε ότι είμαστε φορείς πολιτισμού και κληροδότες παραδοσιακών αξιών και ηθών. Παρόντες σε όλα τα όμορφα ,αλλά και σε όλα τα δύσκολα.

"Ας μη ξεπεζέψουμε από το παρελθόν μας, για να μπορούν να έχουν δυναμικό μέλλον τα παιδιά μας"

sarakatsanos1 

radio1

Untitled-21

 

Καιρός

Θεσσαλονίκη Αθήνα Περτούλι Κωνσταντινούπολη