flag vizantioflag hellas

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.   twitter   facebook  

Επίσκεψη στον Νέο Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ. Φιλόθεο, του Προέδρου & Μελών της Π.Ο.Σ.Σ.

Kostoula Sofia2

 

Της Σοφίας Κωστούλα.
Μέλος Επιστημονικής
Επιτροπής  της Π.Ο.Σ.Σ.

 

Επίσκεψη πραγματοποίησε τη Πέμπτη 14/12/2023, ο Πρόεδρος & μέλη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Σαρακατσαναίων (Π.Ο.Σ.Σ.), στον Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης.

Καρπός της συνεργασίας Π.Ο.Σ.Σ. και Εκκλησίας, είναι η συλλογικότητα, η κοινωνικότητα και η συναλληλία κλήρου λαού και τοπικών υπευθύνων του πολιτισμού. Η αντιπροσωπεία εξέφρασε την αγάπη και το σεβασμό προς την εκκλησία, της οποίας το πολύπτυχο έργο και η πολυεπίπεδη προσφορά προς τον Ελληνικό λαό αναγνωρίζουν και εύχονται για τη συνέχιση του.

Κατά τη διάρκεια της επισκέψεως και σε πολύ θερμό κλίμα, ο σεπτός Ποιμενάρχης μας και η αντιπροσωπεία της Π.Ο.Σ.Σ. αντάλλαξαν απόψεις και σκέψεις για εκκλησιαστικά, πολιτιστικά, θρησκευτικά και κοινωνικά θέματα, ενώ δε παρέλειψαν να αναφερθούν και στη βαθιά θρησκευτικότητα των Σαρακατσαναίων.

Στον επίλογο της επισκέψεως ο Μητροπολίτης ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους και έγινε ανταλλαγή δώρων.

Τα δώρα από τη πλευρά της Π.Ο.Σ.Σ. ήταν ένα βιβλίο «Η προσφορά των Σαρακατσαναίων στους αγώνες του Έθνους» και ένας Φλάμπουρας, { ευγενικής προσφοράς του κ.Γιάννη & της κ.Λίτσας Λουκοβίτη}, ο Μητροπολίτης ανταπέδωσε με μια εικόνα του Αγίου Δημητρίου.

Το Πρόεδρο κ. Γεώργιο Ν. Μουτσιάνα συνόδευαν οι κύριοι: Αχιλλέας Τιμπλαλέξης μέλος της Επιστημονικής επιτροπής της Π.Ο.Σ.Σ. , Αθανάσιος Καριώτης υπεύθυνος ηλεκτρονικής εφημερίδας Π.Ο.Σ.Σ., Γιάννης Λουκοβίτης εθελοντής Π.Ο.Σ.Σ., Νίκος Τσιμπούκας εθελοντής επικοινωνίας ΜΜΕ.

Ο πρόεδρος ευχήθηκε να πραγματοποιήσει με χρηστότητα και ζήλο το δύσκολο έργο του.

Eidiseis-Sxolia-Episkeopsi-POSS-ston-Mitropoliti-Theofilo-ph01.jpgEidiseis-Sxolia-Episkeopsi-POSS-ston-Mitropoliti-Theofilo-ph02.jpgEidiseis-Sxolia-Episkeopsi-POSS-ston-Mitropoliti-Theofilo-ph03.jpgEidiseis-Sxolia-Episkeopsi-POSS-ston-Mitropoliti-Theofilo-ph04.jpg