flag vizantioflag hellas

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.   twitter   facebook  

Ολοκληρώθηκε το Καραβάνι Αλληλεγγύης για τους πλημμυροπαθής της Θεσσαλίας.

kariotis athanasios

 

Αθανάσιος Καρυώτης
Υπεύθυνος Ηλεκ. Εφημερίδας
ΗΧΩ των Σαρακατσαναίων

 

Αντιπροσωπεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Σαρακατσαναίων βρέθηκε στη Θεσσαλία, κοντά στους συνανθρώπους μας που επλήγησαν από τη καταστροφική πλημμύρα, στο χωριό Κουτσόχερο, και στην δομή του Δήμου Φαρκαδόνας.

Στις δύο περιοχές μοιράστηκαν 22 παλέτες ανθρωπιστικής βοήθειας. Τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Σαρακατσαναίων κ. Γ. Ν. Μουτσιάνα για την διανομή της βοήθειας πλαισίωναν οι Αντιπρόεδρος κ. Ι. Φαρμάκης, ο ταμίας κ. Π. Μπάρμπας, το μέλος κ. Δ. Γαλλής, ο υπεύθυνος Ηλ. Εφημερίδας κ. Α. Καρυώτης, ο πρώην αντιπρόεδρος κ. Κ. Κυργιάννης, οι μεγάλοι χορηγοί Ιωάννης, Ευη και Τάσος Γιαννιώτης, στην παραλαβή των ζωοτροφών, και των νερών στο χωριό Κουτσόχερο παραβρέθηκαν οι πληγέντες κτηνοτρόφοι και ο πρόεδρος του χωριού κ. Αχ. Σταυροθόδωρος.  

Έπειτα από συνεννόηση με την περιφέρεια, στα πλαίσια παρεχόμενου κοινωνικού έργου ως ελάχιστη συμβολή στους δοκιμασμένους από τις καταστροφικές πλημμύρες και με την τεράστια ευαισθησία της εταιρίας χορηγού της Π.Ο.Σ.Σ, κινητοποιήσαμε   τους Συλλόγους Σαρακατσαναίων στην αλυσίδα αγάπης και αλληλεγγύης για τους πλημμυροπαθείς συνανθρώπους μας και ξεκίνησε η συγκομιδή για το καραβάνι της βοήθειας.

Οι υποδείξεις των υπευθύνων της Πολιτικής Προστασίας ήταν συγκεκριμένες για τις τεράστιες ανάγκες τη δεδομένη στιγμή σε ζωοτροφές για μεγάλα ζώα, και αιγοπρόβατα, και είδη πρώτης ανάγκης:

Εμφιαλωμένα νερά.

Τρόφιμα μακράς διάρκειας.

Φάρμακα (αντιπυρετικά, παυσίπονα, αντισταμινικά)

Ρούχα,

Κουβέρτες

Η καταγωγή μας, νομάδες από πανάρχαια μήτρα κτηνοτρόφων αγωνιούμε για την τύχη των ζώων και επιβάλει να συμπαραστεκόμαστε στους κτηνοτρόφους μας.

Μια αλυσίδα με κρίκους δυνατούς και ανθρώπους που νοιάζονται ώστε να μετατραπεί η θλίψη σε δύναμη .

Η ΓΙΑΝΝΙΩΤΗΣ ΑΕ ΖΩΟΤΡΟΦΕΣ από τα Βασιλικά Θεσσαλονίκης παραχώρησε 8 τόνους ζωοτροφών για τις ανάγκες των κτηνοτρόφων.

Βοήθεια ακόμα έστειλαν:

Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Σαρακατσαναίων (ΠΟΣΣ).

Σ.Σ. Πολυκάστρου (νερά, τρόφιμα μακράς διάρκειας, ρούχα),

Σ.Σ. Ημαθία (νερά),

Σ.Σ. ΕΠ. Λαγκαδά (ρούχα).

Σ.Σ. Ν. Πιερίας (νερά, και ρούχα).

Τσακνάκης Γρηγόρης (νερά).

ΟΞΕΑ ΕΠΕ (απορρυπαντικά).

Κάποιοι χορηγοί του προέδρου κ. Γ. Μουτσιάνα φάρμακα.

Τον συντονισμός της μεταφοράς και της παράδοσης στην Περιφέρεια Θεσσαλίας ανέλαβε εξ ολοκλήρου η Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Σαρακατσαναίων (ΠΟΣΣ).

Υπεύθυνος οργάνωσης, συντονισμού, μεταφοράς ο κ. Γιάννης Φαρμάκης- Αντιπρόεδρος της ΠΟΣΣ

Στέλνουμε μήνυμα αδελφοσύνης

«Όλοι μαζί μπορούμε»

Genika-Arthra-Karavani-Allileggiis-paradosi-001.jpgGenika-Arthra-Karavani-Allileggiis-paradosi-002.jpgGenika-Arthra-Karavani-Allileggiis-paradosi-003.jpgGenika-Arthra-Karavani-Allileggiis-paradosi-004.jpgGenika-Arthra-Karavani-Allileggiis-paradosi-005.jpgGenika-Arthra-Karavani-Allileggiis-paradosi-006.jpgGenika-Arthra-Karavani-Allileggiis-paradosi-007.jpgGenika-Arthra-Karavani-Allileggiis-paradosi-008.jpgGenika-Arthra-Karavani-Allileggiis-paradosi-009.jpgGenika-Arthra-Karavani-Allileggiis-paradosi-010.jpgGenika-Arthra-Karavani-Allileggiis-paradosi-011.jpgGenika-Arthra-Karavani-Allileggiis-paradosi-012.jpgGenika-Arthra-Karavani-Allileggiis-paradosi-013.jpg