flag vizantioflag hellas

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.   twitter   facebook  

30ο Επετειακό Αντάμωμα Συλλόγων Σαρακατσαναίων Βουλγαρίας

kariotis athanasios

 

Αθανάσιος Καρυώτης
Υπεύθυνος Ηλεκ. Εφημερίδας
ΗΧΩ των Σαρακατσαναίων

 

Στο Σλίβεν της Βουλγαρίας και συγκεκριμένα στο όρος Καραντίλα πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο 26-8-2023 το 30ο Επετειακό αντάμωμα των Συλλόγων Σαρακατσαναίων της Βουλγαρίας που διοργανώνει κάθε χρόνο η Ομοσπονδία Εκπαιδευτικών και Πολιτιστιμκών Συλλόγων Σαρακατσαναίων Βουλγαρίας(Ο.Π.Ε.Σ.Σ.Β.).

Ο Σύνδεσμος Σαρακατσαναίων Λάρισας «Ο Κατσαντώνης» εκπροσώπησε την Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Σαρακατσαναίων και μαζί με το χορευτικό από το Σύλλογο Σαρακατσαναίων Αγιάς έλαβαν μέρος στο Αντάμωμά τους, παρουσιάζοντας στους παρευρισκόμενους μαζί με άλλους 5 Συλλόγους Σαρακατσαναίων την Βουλγαρία την χορευτική μας παράδοση αλλά και το Έθιμο της Σταυραδερφοσύνης σε συνεργασία με το Σύλλογο Σαρακατσαναίων από το Κάρλοβο.

Η αποστολή των δύο Συλλόγων στην οποία συμμετείχαν 25 χορευτές και επιπλέον 20 μέλη-φίλοι των δύο Συλλόγων εκτός των άλλων ξεναγήθηκε στην πόλη της Σόφιας και της Φιλιππούπολης , διασκέδασε στο παραδοσιακό γλέντι που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο βράδυ στο πλαίσιο του Ανταμώματος, επισκέφθηκε το Μουσείο Σαρακατσαναίων στο Σλιβεν και επέστρεψε με τις καλύτερες εντυπώσεις από το τριήμερο ταξίδι.

Ο Σύνδεσμός μας  Συμμετείχαν εκ μέρους του Δ.Σ. οι Εφη Ρουπακιά , Εφη Χύτα , Σωτήρης Μπασαγιάννης, ευχαριστεί θερμά την Π.Ο.Σ.Σ. και  ιδιαιτέρως τους Γεώργιο Μουτσιάνα, και Τάκη Γαλλή για την επιλογή μας ως Συλλόγου εκπροσώπησης της Ελλάδας στην Βουλγαρία για τη συγκεκριμένη εκδήλωση, την Ο.Π.Ε.Σ.Σ.Β και ιδιαιτέρως τον Πρόεδρό του κ.Νικόλαο Κίτσιο για την άψογη φιλοξενία τους, τους χορευτές που έλαβαν μέρος για την άρτια χορευτική του εμφάνιση, τους συνοδούς και τους εκδρομείς που συμμετείχαν στην αποστολή (ιδιαιτέρως τον κ.Σάκη Τιμπλαλέξη για το πλούσιο φωτογραφικό υλικό και τους δύο οδηγούς μας κ.Αλέξανδρο Γκουτζουρέλα και κ.Δημήτριο Τζερεμέ από το ταξιδιωτικό γραφέιο “Goutzourelas Tours” για τον άψογο επαγγελματισμό τους και την φιλική τους συμπεριφορά. Επίσης από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Σαρακατσαναίων παρόν ήταν ο αντιπρόεδρος Ιωάννης Φαρμάκης και ο Γεν. Γραμματέας  Γεώργιος Κουμπής.

Τέλος ευχαριστούμε θερμά τον χοροδιδάσκαλό μας Δημήτριο Σαμουρέλη για την οργάνωση και συντονισμό της εκδρομής και την επιμέλεια των χορευτικών τμημάτων (χοροί και Έθιμο Σταυραδερφοσύνης).

Ευελπιστούμε και του χρόνου να καταφέρουμε να συμμετάσχουμε στο 31ο Αντάμωμα και να στηρίξουμε την πολύ δύσκολη προσπάθεια που καταβάλουν τα «Σταυραδέρφια μας» από την Βουλγαρία ώστε να διασώσουν την Σαρακατσάνικη παράδοση και να την μεταλαμπαδεύσουν στις νεότερες γενιές και συνάμα να κρατήσουν υψηλό το Ελληνικό Εθνικό Φρόνημά τους.

Καλή Αντάμωση και του χρόνου με Υγεία.

30o-antamoma-sakatsanaion-voulgarias-ph01.jpg30o-antamoma-sakatsanaion-voulgarias-ph02.jpg30o-antamoma-sakatsanaion-voulgarias-ph03.jpg30o-antamoma-sakatsanaion-voulgarias-ph04.jpg30o-antamoma-sakatsanaion-voulgarias-ph05.jpg30o-antamoma-sakatsanaion-voulgarias-ph06.jpg30o-antamoma-sakatsanaion-voulgarias-ph07.jpg30o-antamoma-sakatsanaion-voulgarias-ph08.jpg30o-antamoma-sakatsanaion-voulgarias-ph09.jpg30o-antamoma-sakatsanaion-voulgarias-ph10.jpg30o-antamoma-sakatsanaion-voulgarias-ph11.jpg30o-antamoma-sakatsanaion-voulgarias-ph12.jpg30o-antamoma-sakatsanaion-voulgarias-ph13.jpg30o-antamoma-sakatsanaion-voulgarias-ph14.jpg30o-antamoma-sakatsanaion-voulgarias-ph15.jpg