flag vizantioflag hellas

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.   twitter   facebook  

H 12η εκπομπή "Με το κοντύλι και το καριοφίλι"

koukoutselou giota 2

 

Παναγιώτα Κουκουτσέλου
Εκπαιδευτικός Φιλόλογος
Θεολόγος

 

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε και η 12η εκπομπή "Με το κοντύλι και το καριοφίλι" αποσπώντας άριστες κριτικές από όλους τους ακροατές !

Στο φιλόξενο χώρο του Ράδιο "Ηχώ των Σαρακατσαναίων" είχαμε τη χαρά και την τιμή να συνομιλήσουμε με τον πολυτάλαντο Σαρακατσάνο ,Εκπαιδευτικό και Συγγραφέα Θεόδωρος Γιαννακός .

Στο πρώτο μέρος της ραδιοφωνικής μας συνάντησης ο κος Γιαννακός μας παρουσίασε με γλαφυρό τρόπο την σπουδαία προσωπικότητα του Μεθόδιου Ανθρακίτη ,εκπροσώπου του Νεοελληνικού Διαφωτισμού ,ενός Κληρικού ,Θεολόγου,Παιδαγωγού και διαπρεπούς Μαθηματικού !Είναι αυτός που αντικατέστησε την καθαρεύουσα ως γλώσσα διδασκαλίας με τη δημώδη και δίδαξε νεότερα Μαθηματικά !Σημαντικό του έργο:" Οδός Μαθηματικής"

Ο μεγάλος Διδάσκαλος του Γένους γεννήθηκε στο χωριό Καμινιά του νόμου Ιωαννίνων που σήμερα ονομάζεται Ανθρακίτης και αποτελεί τη γενέτειρα του κ.Γιαννακού.

Στο δεύτερο μέρος μαζί με την συμπαρουσιάστρια μου Ανθή Σταυριανοπούλου  αναφερθήκαμε στην εθνική και θρησκευτική ταυτότητα της Ελληνικής Επανάστασης στηριζόμενες σε ιστορικές πηγές των πρωταγωνιστών του 1821.

Ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης αποσαφηνίζει ότι η εθνική παλιγγενεσία δεν έχει ιδεολογική ομοιότητα με κοινωνικά κινήματα ,όπως ήταν η Γαλλική Επανάσταση του 1789

Θέλοντας να τιμήσουμε και τις δύο εθνικές μας επετείους λόγω των ημερών θεωρήσαμε απαραίτητη μια εκτενή αναφορά στην ιστορία της ελληνικής σημαίας , του ιερότερου συμβόλου του Έθνους μας.

Σε όλη τη διάρκεια εκπομπής ο κ.Γιαννακος ερμήνευσε με αυθεντικό τρόπο σαρακατσάνικα τραγούδια του Αγώνα δημιουργώντας σε όλους μας πνευματική ευφορία και συναισθηματική φόρτιση!

Πολλές ευχαριστίες στον εκλεκτό μας φίλο και καλεσμένο καθώς και στον ηχολήπτη μας κ.Χαρη Ευθυμιάδη για την άψογη ρύθμιση του ήχου !!Πολύτιμη η στήριξη του Αθανάσιος Καρυώτης για ακόμη μια φορά.

Ευχαριστούμε πολύ και εσάς αγαπητοί μας ακροατές για την αστείρευτη αγάπη σας !

Συνεχίζουμε δυναμικά ! Ραντεβού στην επόμενη εκπομπή!