flag vizantioflag hellas

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.   twitter   facebook  

Ενημερωτικές Συσκέψεις στην Περιφερειακή Ενότητα Τρίκαλων και στον Δήμο Τρικκαίων στα Τρίκαλα για την Καλύτερη Οργάνωση του 41ου Πανελλήνιου Ανταμώματος

Kostoula Sofia3

 

Σοφία Κωστούλα
Μέλος Επιστημονικής
Επιτροπής Π.Ο.Σ.Σ.

 

Με στόχο την καλύτερη προετοιμασία του προσεχούς 41ου Πανελληνίου Ανταμώματος των Σαρακατσαναίων στα λιβάδια του Περτουλίου, πραγματοποιήθηκε ενημερωτική σύσκεψη τη Μ. Τετάρτη 12 Απριλίου 2023 στην Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων.

Αντιπροσωπεία της  Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Σαρακατσαναίων ( Π.Ο.Σ.Σ.) , με επικεφαλής τον Πρόεδρο κ.  Γεώργιο Ν. Μουτσιάνα, συναντήθηκε με τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Χρήστο Μιχαλάκη, και τέθηκαν επί τάπητος σειρά θεμάτων που αφορούν την καλύτερη προετοιμασία και τον συντονισμό της μεγάλης αυτής διοργάνωσης, που αποτελεί θεσμό για τους Σαρακατσαναίους  και την περιοχή μας. Παρών στη σύσκεψη ήταν ο θεματικός   Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού και Πολιτισμού κ. Γιάννης Μπουτίνας,  ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης  Δια Βίου Μάθησης  και Απασχόλησης κ.  Χρήστος Γακόπουλος και η Περιφερειακή Σύμβουλος  κ. Δήμητρα Νάτσινα.

Τόσο ο Αντιπεριφερειάρχης όσο και η Διοίκηση της Π.Ο.Σ.Σ.  στάθηκαν στην εξαιρετική συνεργασία που υπάρχει εδώ και χρόνια ανάμεσα στις δύο πλευρές, ώστε η προετοιμασία του Ανταμώματος να προχωρά με υποδειγματικό τρόπο και να γίνεται πράξη το αποτέλεσμα που έχουν τη ευκαιρία να παρακολουθούν συμμετέχοντες και επισκέπτες.

«Κάθε φορά που έρχεται η ώρα της προετοιμασίας και υλοποίησης του Ανταμώματος των Σαρακατσαναίων στα Περτουλιώτικα Λιβάδια είναι μια ιδιαίτερη στιγμή. Πρόκειται για μία πολύ μεγάλη και υψηλού επιπέδου διοργάνωση, που συγκεντρώνει χιλιάδες συμμετέχοντες και επισκέπτες κάθε χρόνο, αποτελώντας θεσμό για την περιοχή. Παράλληλα, όμως, η διοργάνωση αυτή αποτελεί πυλώνα διατήρησης των παραδόσεων, των ηθών και εθίμων και συμβάλει στην διατήρηση της ιστορικής μνήμης, αναδεικνύοντας την αξία της στη σύγχρονη εποχή», δήλωσε ο  κ. Χρήστος Μιχαλάκης. Παράλληλα επισήμανε πως: «με την αμέριστη συνδρομή του Περιφερειάρχη κ. Κώστα Αγοραστού, την Περιφέρεια Θεσσαλίας και Π.Ε. Τρικάλων, συνεχίζουν να αποτελούν βασικούς αρωγούς στην υλοποίηση του Ανταμώματος, και είμαι βέβαιος ότι η εξαιρετική συνεργασία που έχουμε με την Πανελλήνια Ομοσπονδία θα έχει αποτέλεσμα μια αξιόλογη διοργάνωση».

Συνεργασία Δήμου Τρικκαίων – Ομοσπονδίας  Σαρακατσαναίων  για  το  41ο   Αντάμωμα στα Περτουλιώτικα Λιβάδια

Την  άψογη συνεργασία και τη στήριξη του Δήμου Τρικκαίων στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Σαρακατσαναίων (Π.Ο.Σ.Σ), επιβεβαίωσε η συνάντηση των δύο πλευρών στο Δημαρχείο Τρικκαίων. Η ηγεσία της Ομοσπονδίας και των συλλόγων Τρικάλων και Καρδίτσας επισκέφθηκαν τον Δήμαρχο Τρικκαίων κ. Δημήτρη Παπαστεργίου τη Μ. Τετάρτη 12 Απριλίου 2023. Κυρίαρχο θέμα της συζήτησης, ήταν η συνέχιση της συνεργασίας για την οργάνωση του 41ου Ανταμώματος των Σαρακατσαναίων που φέτος θα διεξαχθεί το τριήμερο 23, 24, 25 Ιουνίου 2023, στα Περτουλιώτικα Λιβάδια. Θα είναι, δε, αφιερωμένο, στους Έλληνες Σαρακατσαναίους της Βουλγαρίας, με τον πρόεδρο της Π.Ο.Σ.Σ. κ. Γιώργο Ν. Μουτσιάνα, να τονίζει στον κ. Παπαστεργίου την επίλυση από την πλευρά της κυβέρνησης, ζητημάτων σχετικών με την ιθαγένεια των  Σαρακατσαναίων της γειτονικής χώρας.
Η συζήτηση επεκτάθηκε και σε ειδικότερα ζητήματα, που σχετίζονται με τα της οργάνωσης και της φιλοξενίας των επισκεπτών/τριών.

Από την πλευρά της Π.Ο.Σ.Σ. παρέστησαν, ακόμη, οι:

  • κ. Βασίλης Τσακνάκης  (μέλος Δ. Σ. ),
  • κ. Κώστας Ζυγογιάννης (μέλος Δ.Σ.  και πρόεδρος Επιμελητηρίου Καρδίτσας),
  • κ. Σοφία Κωστούλα (μέλος της  Επιστημονικής Επιτροπής),
  • κ. Στέφανος Μπέης (πρόεδρος Συλλόγου Σαρακατσαναίων Ν. Τρικάλων),
  • κ. Χρήστος Ρούσσας (εκπρόσωπος Συλλόγου Ν. Τρικάλων στην Π.Ο.Σ.Σ.).
  • κ. Σούρλας Χρήστος  (  μέλος Δ.Σ  Συλλόγου Ν. Τρικάλων).

 

Από την πλευρά του Δήμου Τρικκαίων παρέστησαν οι αντιδήμαρχοι, κ. Σοφία Αλεστά και κ. Μιχάλης Λάππας καθώς και η εντεταλμένη σύμβουλος Δημοσίων Σχέσεων κ. Έφη Λεβέντη.

Επόμενες ανακοινώσεις, θα ακολουθήσουν ,για το ακριβές πρόγραμμα των τριήμερων εκδηλώσεων του Ανταμώματος.

Πιστοί στο ραντεβού μας, θα είμαστε όλοι εκεί στη μεγαλύτερη υπαίθρια Πολιτιστική εκδήλωση  των απανταχού Σαρακατσαναίων!

POSS-Syskepsi-Trikala-Organosi-41ou-Antamomatos-ph01.jpgPOSS-Syskepsi-Trikala-Organosi-41ou-Antamomatos-poster.jpg

sarakatsanos1 

radio1

Untitled-21

 

Καιρός

Θεσσαλονίκη Αθήνα Περτούλι Κωνσταντινούπολη