flag vizantioflag hellas

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.   twitter   facebook  

Δ.Τ. ΗΜΕΡΙΔΑΣ ΓΙΑ ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ TOY Σ.Σ.Ν.ΠΙΕΡΙΑΣ «Ο ΚΑΤΣΑΝΤΩΝΗΣ»

lefas grigoris 1

 

Γρηγόρης Λέφας

Πρόεδρος Σ.Σ.Ν. Πιερίας

 

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 27 Ιανουαρίου στο πνευματικό κέντρο του Δήμου Κατερίνης <<Εκάβη>> η ημερίδα που διοργάνωσε ο Σύλλογος Σαρακατσαναίων Πιερίας με ομιλητές τον Στρατηγό ε.α Λεοντάρη Ηλία Επίτιμο Δκτη 1ης Στρατιάς, τέως Αρχηγό της Εθνικής Φρουράς Κύπρου και τον πρέσβη επί τιμή κ. Μαλλιά Αλέξανδρο.

Τους ομιλητές καλωσόρισε ο πρόεδρος του Συλλόγου Σαρακατσαναίων Πιερίας κ. Λέφας Γρηγόρης, ο οποίος στο σύντομο χαιρετισμό του μίλησε για την εξωστρέφεια του συλλόγου αναλαμβάνοντας δράσεις και πρωτοβουλίες που έχουν να κάνουν με θέματα που αφορούν την κοινωνία και τους πολίτες.

Ο πρόεδρος της Π.Ο.Σ.Σ κ. Μουτσιάνας Γεώργιος καθώς και η αντιπεριφερειάρχης κα. Σοφία Μαυρίδου στο σύντομο χαιρετισμό τους συνεχάρην το Σύλλογο Σαρακατσαναίων Πιερίας για την υλοποίηση τέτοιων εκδηλώσεων και τόνισαν την ιδιαίτερη σημασία τους για τον τόπο.

Στην εν λόγω ημερίδα πραγματοποιήθηκε αναφορά και ανάλυση θεμάτων που αφορούν στα ερωτήματα ασφαλείας στην νοτιοανατολική Μεσόγειο, στην Τουρκία και στο ρόλο της στην ευρύτερη περιοχή, στο ρόλο των Η.Π.Α., στο Προσφυγικό, στα Θέματα Ενέργειας με εστίαση στην Κύπρο. Όλα τα παραπάνω συνδέθηκαν με την Ελλάδα, ο ρόλος της οποία αναλύθηκε διεξοδικώς από τους ιδιαίτερα σημαντικούς Ομιλητές της Εκδήλωσης.

Ο Στρατηγός Λεοντάρης υπογράμμισε τον καθοριστικό ρόλο της γεωγραφίας στη ζωή και στην εξέλιξη ενός τόπου και τόνισε τον νευραλγικό ρόλο που δύναται και οφείλει να διαδραματίσει η χώρα μας λόγω της γεωπολιτικής της θέσης στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων και της Μεσογείου, αναφερόμενος μάλιστα στην έννοια της «αποτροπής» και στο «στρατηγικό βάθος» της Ελλάδος στα τεκταινόμενα στο Αιγαίο τόνισε χαρακτηριστικά ότι οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις αποτελούν δύναμη αποτροπής και αν οι τούρκοι το σκεφτόταν μια φορά μετά την σημαντική ενίσχυση των Ελληνικών ενόπλων δυνάμεων, τώρα το σκέφτονται δυο φορές .

Ο πρέσβης επί τιμή κ. Μαλλιάς Αλέξανδρος άριστος γνώστης και χειριστής στο παρελθόν των Βαλκανικών Υποθέσεων στο ΥΠΕΞ καθόσον υπηρέτησε επί σειρά ετών στην πρεσβεία των Σκοπίων, της Αλβανίας και των Η.Π.Α αναφέρθηκε στις γεωπολιτικές εξελίξεις στην περιοχή και τόνισε ότι στο Αιγαίο η στρατηγική της Τουρκίας έχει περάσει από το «γκριζάρισμα» στην αμφισβήτηση κυριαρχικών μας δικαιωμάτων , ενώ για τον Έβρο τόνισε ότι η αμφισβήτηση των συνόρων , δεν είναι απλά αντεκδίκηση για την ήττα που υπέστη τον Μάρτιο με τον υβριδικό «πόλεμο» με μοχλό μετανάστες, είναι μια βαθύτερη στόχευση , αλλαγής όλου του πλαισίου.

Μετά το πέρας των τοποθετήσεων από τους κεντρικούς  ομιλητές ακολούθησε σειρά ερωτήσεων και συζήτησης με το παρευρισκόμενο κοινό.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο πρόεδρος της Π.Ο.Σ.Σ κ. Μουτσιάνος Γεώργιος, η αντιπεριφερειάρχης Πιερίας κα. Σοφία Μαυρίδου, η εκπρόσωπος του βουλευτή Πιερίας Σάββα Χιονίδη κα. Κίτσιου Ευδοκία, οι πολιτευτές με την Ν.Δ κ.κ. Μπέης Δημήτριος και Κουλκουδίνας Σπύρος, ο εκπρόσωπος του Δημάρχου Δίου – Ολύμπου κ. Πούλιος Ιωάννης, ο πρόεδρος της Σχολής γονέων Κατερίνης κ. ΚορομπίληςΚων/νος, εκπρόσωπος του παραρτήματος ΑΧΕΠΑ Κατερίνης κ. Ταρενίδης Γρηγόριος, ο πρόεδρος του Συλλόγου Θεσσαλών Πιερίας κ. Σιάτρας Θωμάςαρκετοί Στρατιωτικοί και πλήθους κόσμου.

Την παρουσίαση και το συντονισμό της εκδήλωσης είχε ο κ. Κουτρουλός Χρήστος μέλος του Συλλόγου Σαρακατσαναίων οποίος και προλόγισε τους δύο ομιλητές.

Μετά το πέρας της εκδήλωσης στους ομιλητές προσφέρθηκαν αναμνηστικά από το σύλλογο την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας και την Π.Ο.Σ.Σ.

Ο Σύλλογος Σαρακατσαναίων Πιερίας αφού ευχαρίστησε όλους τους παριστάμενους ανανέωσε το ραντεβού του με τους πολίτες με μια νέα δράση η οποία θα πραγματοποιηθεί στο τέλος Μαρτίου.

Syl-Pierias-DT-Imerida-Ethnika-Themata-ph01.jpgSyl-Pierias-DT-Imerida-Ethnika-Themata-ph02.jpgSyl-Pierias-DT-Imerida-Ethnika-Themata-ph03.jpgSyl-Pierias-DT-Imerida-Ethnika-Themata-ph04.jpgSyl-Pierias-DT-Imerida-Ethnika-Themata-ph05.jpgSyl-Pierias-DT-Imerida-Ethnika-Themata-ph06.jpgSyl-Pierias-DT-Imerida-Ethnika-Themata-ph07.jpgSyl-Pierias-DT-Imerida-Ethnika-Themata-ph08.jpgSyl-Pierias-DT-Imerida-Ethnika-Themata-ph09.jpgSyl-Pierias-DT-Imerida-Ethnika-Themata-ph10.jpgSyl-Pierias-DT-Imerida-Ethnika-Themata-ph11.jpg

sarakatsanos1 

radio1

Untitled-21

 

Καιρός

Θεσσαλονίκη Αθήνα Περτούλι Κωνσταντινούπολη