flag vizantioflag hellas

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.   twitter   facebook  

11η εκπομπή "Με το κοντύλι και το καριοφίλι "στο Ράδιο "Ηχώ των Σαρακατσαναίων"

koukoutselou giota 2

 

Παναγιώτα Κουκουτσέλου
Εκπαιδευτικός Φιλόλογος,
Θεολόγος

 

Από τη μια τα λόγια αυτά σου χαραγμένα ,στρατηγέ μας :

"Τη λευτεριά μας τούτη δεν την ήβραμε στο δρόμο και δε θα μπούμε εύκολα στου αυγού το τσόφλι, γιατί δεν είμαστε κλωσόπουλα ,σ' αυτό να ξαναμπούμε πίσω μα εγίναμε πουλιά και τώρα πια στο τσόφλι μέσα δε χωρούμε" .Αγγ. Σικελιανός, Ωδή στον Μακρυγιάννη

Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε και η 11η εκπομπή "Με το κοντύλι και το καριοφίλι "στο Ράδιο "Ηχώ των Σαρακατσαναίων" της ΠΟΣΣ, η οποία πραγματοποιήθηκε στις 21Οκτωβριου του 2021.

Εκλεκτοί καλεσμένοι κράτησαν αμείωτο το ενδιαφέρον του ραδιοφωνικού κοινού για δύο ολόκληρες ώρες συμβάλλοντας ο καθένας με το δικό του τρόπο στη διατήρηση της ιστορικής μας μνήμης και την ανάδειξη της πολιτιστικής μας ταυτότητας! Τους ευχαριστούμε θερμά για τον κόπο και τον χρόνο που αφιέρωσαν με ζήλο και με ευσυνειδησία, αποσπώντας τιμητικά σχόλια από όλους τους ακροατές.

Στο πρώτο μέρος της εκπομπής Με την κα Ανθή Σταυριανοπούλου αναδείξαμε γεγονότα αξιόλογα της πολυκύμαντης ζωής του Στρατηγού Μακρυγιάννη. Η προσφορά του ανιδιοτελής ,η αυτοθυσία του παροιμιώδης .Παράσημά του είναι τα επτά τραύματα του που έφερνε πάνω στο σώμα του .

Στο δεύτερο μέρος ο κος Δημήτρης Κάτσενος ,έμπειρος Στρατιωτικός-Ταξίαρχος εν αποστρατεία - και βιωματικός Σαρακατσάνος ,πέτυχε με τον χειμαρρώδη λόγο του και την επιστημονική του κατάρτιση να μας πλουτίσει αναφερόμενος τόσο στα Αρματολίκια της Δυτικής Ελλάδας όσο και στη ζωή και τη δράση του Σαρακατσάνου οπλαρχηγού Γώγου Μπακόλα .

Σε όλη τη διάρκεια της εκπομπής ο κος Κώστας Ιγκλέζος. ,επαγγελματίας τραγουδιστής και βιωματικός Σαρακατσάνος ερμήνευσε με γνήσιο και αυθεντικό τρόπο άγνωστα σε μας τραγούδια του Αγώνα και όχι μόνο δημιουργωντας ένα πολύ όμορφο κλίμα .

Κλείνοντας θα ήθελα να ευχαριστήσω για ακόμη μια φορά τον ηχολήπτη μας κ. Χάρη Ευθυμιάδη για την προσφορά του στην ποιότητα της εκπομπής καθώς και τον υπεύθυνο του Ράδιο Ηχώ των Σαρακατσαναίων κ. Αθανάσιος Καρυώτης για την αμέριστη συμπαράσταση του .

Ευχαριστίες πολλές και σε όλους εσάς ,αγαπητοί μας ακροατές για τα όμορφα και επαινετικά σας σχόλια που μας χρεώνουν να συνεχίσουμε αυτό το όμορφο ταξίδι μας στην Ελληνική Επανάσταση!

sarakatsanos1 

radio1

Untitled-21

 

Καιρός

Θεσσαλονίκη Αθήνα Περτούλι Κωνσταντινούπολη