flag vizantioflag hellas

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.   twitter   facebook  

Μεγάλη απώλεια για την οικογένεια των Σαρακατσαναίων

 

kariotis athanasios

 

Αθανάσιος Καρυώτης
Υπεύθυνος Ηλεκ. Εφ.
ΗΧΩ των Σαρακατσαναίων

 

Με μεγάλη θλίψη, και με τις καρδιές μας βαριές από τη δυσαναπλήρωτη απώλεια, αποχαιρετήσαμε σήμερα 6 - 3 -2023 τον Κώστα Σούρλα ένα δικό μας άνθρωπο που έφυγε από τη ζωή στα 64 του χρόνια.

Ημέρα θλίψης για την μεγάλη οικογένεια των Σαρακατσαναίων και μέρα πένθους για τους Σαρακατσάνους της Ημαθίας για έναν πιστό, ειλικρινή και πρόσχαρο φίλο, έναν αγωνιστή της ζωής, έναν περήφανο, εργατικό και δημιουργικό Σαρακατσάνο, αγαπητό στην τοπική κοινωνία. Ο Κώστας Σούρλας γεννήθηκε στα Τρίκαλα Ημαθίας, πήγαινε στο 1ο Γενικό Λύκειο Αλεξάνδρειας και Σπούδασε στο ΟΠΑ - ΑΣΟΕΕ (Οικον.Παν/μιο Αθηνών - Ανωτάτη Σχολή Οικ. και Εμπ. Επιστημών. Ήταν παντρεμένος με την Κατερίνα Κομάτα και είχαν τέσσερα (4) παιδιά, δύο αγόρια και δύο κορίτσια.

Ήταν παρών και πρωτοστατούσε σε όλες τις εκδηλώσεις του Σ.Σ. Ημαθίας και της Π.Ο.Σ.Σ. και όπου αλλού του είχε ζητηθεί.

Λίγοι απομένουν πια από εκείνες τις περασμένες εποχές της ομορφιάς, της αξιοσύνης και της λεβεντιάς, των παλιακών αξιών, αρχών και ιδανικών που γαλούχησαν τις επόμενες γενιές και κράτησαν το Σαρακατσάνικο όρθιο.

Ακούραστος Σαρακατσάνος εργάτης της παράδοσης, για πολλά χρόνια μέλος του Δ.Σ. του Σ.Σ.Ν. Ημαθίας που τον υπηρέτησε από όλα τα πόστα, και έπειτα μέλος του Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σαρακατσαναίων. Ο Κώστας Σούρλας χρημάτισε νομαρχιακός σύμβουλος και αντινομάρχης Ημαθίας επί ημερών Κώστα Καραπαναγιωτίδη.
Κώστα Σούρλα προσέφερες και αγωνίσθηκες γενναία και περήφανα μέχρι τέλους  και με όλες σου τις δυνάμεις υπερβαίνοντας ακόμη και τα όρια της ανθρώπινης αντοχής, για τις αρχές, τις αξίες και την προκοπή της ράτσας μας.

Κώστα Σούρλα  άξιε και περήφανε Σαρακατσάνε, θα σε θυμόμαστε πάντα.

Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Σαρακατσαναίων κ. Γεώργιος Ν. Μουτσιάνας, το Δ.Σ. της Π.Ο.Σ.Σ. και ο υπεύθυνος της ηλεκτρονικής εφημερίδας, και π. Πρόεδρος του Συλλόγου Σαρακατσαναίων Ν. Θεσ/νίκης κ. Αθανάσιος Καρυώτης, εύχονται καλό Παράδεισο στον αγαπητό Κώστα, να είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει.

«Καλό Παράδεισο και Αιωνία σου η μνήμη».

sarakatsanos1 

radio1

Untitled-21

 

Καιρός

Θεσσαλονίκη Αθήνα Περτούλι Κωνσταντινούπολη