flag vizantioflag hellas

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.   twitter   facebook  

29η εκπομπή Με το κοντύλι και το καριοφίλι

koukoutselou giota 3

 

Παναγιώτα Κουκουτσέλου
Εκπαιδευτικός Φιλόλογος,
Θεολόγος

 

Ποιο ήταν το κλειδί της επιτυχίας της 29ης εκπομπής "Με το κοντύλι και το καριοφίλι" που πραγματοποιήθηκε στο στούντιο του Ράδιο "Ηχώ των Σαρακατσαναίων της Π.Ο.Σ.Σ .την περασμένη Δευτέρα 21η Μαρτίου του 2022;Μα τι άλλο από την αγάπη για την Ιστορία και την Λαογραφία συζητώντας με έναν εκλεκτό πρεσβευτή της Παράδοσης και αγαπημένο φίλο Σπύρος Γιαννιός που καθήλωσε το ραδιόφωνο κοινό και κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον του, αναπτύσσοντας το θέμα "Του πάνω κόσμου τα καλά.."Μια ημερομηνία ορόσημο για την προσωπική του ζωή -ο θάνατος του πατέρα του -έγινε αφορμή για την συζήτηση πάνω στο θέμα του ηρωικού θανάτου πολλών οπλαρχηγών και αγωνιστών όπως αυτό αποτυπώνεται στο σαρακατσάνικο τραγούδι. Η αυθεντική και γνήσια φωνή του προσκεκλημένου που παρεβρέθηκε στον φιλόξενο και αγαπημένο χώρο του διαδυκτιακού ραδιοφώνου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας άγγιξε και τις πιο ευαίσθητες χορδές της καρδιάς όλων μας !Ο χειμαρρώδης και μελίρρυτος λόγος δημιούργησαν μια ατμόσφαιρα μοναδική !! Αυθόρμητες ερωτήσεις και απαντήσεις έδωσαν ένα ιδιαίτερο στίγμα απόδειξη της ανιδιοτελούς αγάπης που μας συνδέει όλων όσων συντελέσαμε στην πραγματοποίηση αυτής της ραδιοφωνικής συνάντησης!

Παραμονές της εθνικής επετείου -201 χρόνια μετά - και εμείς με τη συνεργάτιδα μου Σταυριανοπούλου Ανθή μεταφερθήκαμε νοερά στην Αθήνα του 1838 ,όταν εορτάστηκε για πρώτη φορά η επέτειος της εθνικής παλιγγενεσίας! Ύστερα από επίμονες προτάσεις του λογοτέχνη Παναγιώτη Σούτσου και του υπουργού των Εκκλησιαστικών και της Δημόσιας Παιδείας Γεωργίου Γλαράκη ,η 25η Μαρτίου καθιερώνεται ως ημέρα επετείου της Ελληνικής Επανάστασης!

Ένας Γερμανός ανταποκριτής γράφει: "Κατά την τριετή παραμονή μου στην Ελλάδα, δεν έτυχε να ζήσω παρόμοιες σκηνές ενθουσιασμού ,όπως εκείνης της 25ης Μαρτίου..".

Η αγάπη των ακροατών για ακόμη μια φορά συγκινητική !! Πολλές ευχαριστίες και χαμόγελα λαμπερά για την αδιάλειπτη παρουσία !

Όλοι αντάμα συντελούμε ,ο καθένας από τη δική του πλευρά βέβαια, στην ανάδειξη του θαύματος του 1821!

Η συμβολή του ηχολήπτη μας Χάρης Σαμαράς και του υπεύθυνου της ηλεκτρονικής εφημερίδας της Π.Ο.Σ.Σ Αθανάσιος Καρυώτης πολύτιμη !

Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για την επόμενη εβδομάδα ίδια ημέρα και ώρα!

Καλό υπόλοιπο Σαρακοστής !

sarakatsanos1 

radio1

Untitled-21

 

Καιρός

Θεσσαλονίκη Αθήνα Περτούλι Κωνσταντινούπολη