flag vizantioflag hellas

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.   twitter   facebook  

"1821 - Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ ΓΡΑΦΤΗΚΕ ΜΕ ΑΙΜΑ"

Kostoula Sofia2

 

 

Της Σοφίας Κωστούλα 
Υπεύθυνη Επιτροπής΄21
της Π.Ο.Σ.Σ.

 

Την Κυριακή 13 Ιουνίου 2021  Παρουσία της Προέδρου της Επιτροπής «Ελλάδα 1821», κυρίας Γιάννας Αγγελοπούλου- Δασκαλάκη, ο Δήμος Κορδελιού- Ευόσμου σε συνδιοργάνωση με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Σαρακατσαναίων, το Σύλλογο Σαρακατσαναίων Κορδελιού-Ευόσμου και άλλους φορείς τίμησε τον διακεκριμένο ήρωα των προεπαναστατικών χρόνων, τον Σαρακατσάνο οπλαρχηγό Αντώνη Κατσαντώνη. Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο των εορτασμών για τη συμπλήρωση 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση ο Δήμος Κορδελιού -Ευόσμου διοργάνωσε εκδήλωση με τίτλο "1821 η Ιστορία μας γράφτηκε με αίμα" συνδέοντας την ιστορία με ένα παροντικό χρέος προς τους πάσχοντες συνανθρώπους μας, την εθελοντική αιμοδοσία, και προβάλλοντας την σπουδαιότητά της. Η απόλυτη επιτυχία της, μάλιστα, αφήνει ξεχωριστή παρακαταθήκη για το αύριο και αναδεικνύει τη σημασία της προσφοράς προς τον συνάνθρωπό μας .

Την κυρία Αγγελοπούλου εκ μέρους της Π.Ο.Σ.Σ υποδέχθηκαν ο Πρόεδρος Γεώργιος Ν. Μουτσιάνας, ο Αντιπρόεδρος Ιωάννης Φαρμάκης, η Υπεύθυνη Επιτροπής΄21 Σοφία Κωστούλα, ο ΤαμίαςΠαναγιώτηςΜπάρμπας καιο Υπεύθυνος Ηλεκτρονικής Εφημερίδας Αθανάσιος Καριώτης. Τον Σύλλογο Σαρακατσαναίων Κορδελιού –Ευόσμου εκπροσώπησε ο κύριος Κώστας Καπούλας, που είχε και τον συντονισμό της όλης εκδήλωσης μαζί με την εξαίρετη φίλη δημοσιογράφο κυρία Νίκη Στρατηλάτη. 

    Η Πρόεδρος της Επιτροπής «Ελλάδα 1821», κατέθεσε στεφάνι στον ήρωά μας Κατσαντώνη, συνομίλησε εγκάρδια με όλους τους παρευρισκόμενους Σαρακατσάνους,  μικρούς και μεγάλους, και γεύτηκε τη σαρακατσάνικη πίτα με έκδηλο ενθουσιασμό. Στη συνέχεια η κυρία Αγγελοπούλου δέχθηκε από τους Σαρακατσάνους ένα ιδιαίτερο δώρο, ένα (κουστέκι), τον Αϊ-Γιώργη, ένα κόσμημα που φορούσαν οι  Σαρακατσάνοι με τις γιορτινές  φορεσιές, υποσχόμενη ότι θα το φορέσει με ιδιαίτερη τιμή σε εμφανίσεις της.

 

Eidiseis-Sxolia-Ekdilwsi-1821-H-Istoria-mas-graftike-me-aima-ph01.jpgEidiseis-Sxolia-Ekdilwsi-1821-H-Istoria-mas-graftike-me-aima-ph02.jpgEidiseis-Sxolia-Ekdilwsi-1821-H-Istoria-mas-graftike-me-aima-ph03.jpgEidiseis-Sxolia-Ekdilwsi-1821-H-Istoria-mas-graftike-me-aima-ph04.jpgEidiseis-Sxolia-Ekdilwsi-1821-H-Istoria-mas-graftike-me-aima-ph05.jpgEidiseis-Sxolia-Ekdilwsi-1821-H-Istoria-mas-graftike-me-aima-ph06.jpgEidiseis-Sxolia-Ekdilwsi-1821-H-Istoria-mas-graftike-me-aima-ph07.jpgEidiseis-Sxolia-Ekdilwsi-1821-H-Istoria-mas-graftike-me-aima-ph08.jpgEidiseis-Sxolia-Ekdilwsi-1821-H-Istoria-mas-graftike-me-aima-ph09.jpgEidiseis-Sxolia-Ekdilwsi-1821-H-Istoria-mas-graftike-me-aima-ph10.jpg

 

sarakatsanos1 

radio1

Untitled-21

 

Καιρός

Θεσσαλονίκη Αθήνα Περτούλι Κωνσταντινούπολη