flag vizantioflag hellas

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.   twitter   facebook  

Πένθος και θλίψη στην Σαρακατσάνικη κοινότητα, ειδικότερα της Ξάνθης, από τον χαμό του Στέργιου Μακρή

 Koumpis Giorgos

 

Γιώργος Αθ. Κουμπής
Γ. Γραμματέας Π.Ο.Σ.Σ.

 

Ο Πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Σαρακατσαναίων ( ΠΟΣΣ) εκφράζουν τη βαθύτατη θλίψη τους για την απώλεια του εκλεκτού ανθρώπου, του πραγματικού φίλου και συνεργάτη, του γνήσιου Σαρακατσάνου Στέργιου Μακρή.

Ο Στέργιος πορεύτηκε στον βίο του με ήθος, με αξιοπρέπεια, με μετριοπάθεια, με λεβεντιά προσφέροντας ανεκτίμητες υπηρεσίες στη διατήρηση και την προβολή της σαρακατσάνικης παράδοσης τόσο στον σύλλογο Σαρακατσαναίων Ξάνθης όσο και ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΟΣΣ.

Η οδύνη για την απώλεια ενός μέλους της ευρύτερης οικογένειάς μας είναι ανείπωτη και η σαρακατσάνικη παράδοση φτωχότερη. Στέργιε, θα λείψεις σε όλους τους Σαρακατσαναίους και ειδικά σε όσους είχαμε την τιμή να σε ζήσουμε από κοντά.

Ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σαρακατσαναίων κ. Μουτσιάνας Ν. Γεώργιος στα λίγα λόγια του αποχαιρετισμού είπε.

“Αγαπητέ φίλε-συνεργάτη Στέργιο. Είμαστε όλοι εδώ. Είμαστε εδώ για να σου πούμε το ευχαριστώ και το πικρό αντίο. Σε ευχαριστούμε για την ανθρωπιά σου, τη λεβεντιά σου, την καλοσύνη σου. Συμμερίζομαι – συμπάσχω – προσφέρω ήταν οι αξίες σου. Δούλευες πάντα αθόρυβα και σεμνά προσφέροντας ότι μπορούσες στο σινάφι μας. Ήσουν για εμάς ο πολύτιμος, ο ανεκτίμητος φίλος και συνεργάτης. Λογάριαζες τη γνώμη του άλλου, σεβόσουν τη παρουσία του. Το πέρασμα σου από τη ζωή και από τη Σαρακατσάνικη παράδοση ήταν αέρας ποιοτικός. Προνομιούχοι όσοι πορευτήκαμε μαζί σου.

Στέργιο μπορεί αδέρφια να μην είχες αλλά είχες πολλά Σταυραδέρφια όλους εμάς που σε αγαπάμε.

Είμαστε περήφανοι που υπήρξαμε φίλοι σου και συνεργάτες.

Καλό Παράδεισο ο Θεός να ανάπαυση την ψυχούλα σου.

sarakatsanos1 

radio1

Untitled-21

 

Καιρός

Θεσσαλονίκη Αθήνα Περτούλι Κωνσταντινούπολη