flag vizantioflag hellas

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.   twitter   facebook  

8ο Αντάμωμα Σαρακατσαναίων στο Σαραντάπηχο Κορινθίας την Κυριακή 28 Ιουλίου 2019

kariotis athanasios

 

του Αθανασίου Καρυώτη.
Υπεύθυνος Ηλεκ. Εφ. ΗΧΩ

 

Η σπίθα έγινε φλόγα και η φλόγα φωτιά, που μεγαλώνει και θεριεύει στον Μοριά. Στο γλέντι συμμετείχαν πολλές εκατοντάδες μέλη και φίλοι του Συλλόγου, που γέμισαν ασφυκτικά το χώρο και διασκέδασαν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες με υπέροχα Σαρακατσάνικα τραγούδια από μια εξαιρετική ορχήστρα, με τον  Παναγιώτη Τσόγκα στο κλαρινο, την υπέροχη Ανδριάνα Μόκα στο τραγούδι, Γιώργο Γόγολο και Γιάννη Τσιάτσιο και άλλους εξαίρετους Σαρακατσάνους καλλιτέχνες.
Η εκδήλωση ξεκίνησε με ένα δρώμενο από μια παρέα αυθεντικών Σαρακατσάνων. Αμέσως μετά μπήκαν τα 3 χορευτικά μαζί, ο Σύλλογος Σαρακατσαναίων Θήβας, ο Χορευτικός Όμιλος "Ο ΣΤΑΥΡΑΙΤΟΣ" και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Νεάπολης Αγρινίου.
Πολύ εντυπωσιακό το θέαμα όλων των χορευτικών.

 Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Χρήστος Γόγολας καλωσόρισε ως γνήσιος Σαρακατσάνος οικοδεσπότης , όλο το κόσμο  που τίμησαν το Αντάμωμα.
Αφού συνεχάρη όλα τα χορευτικά τμήματα για την πολύ ωραία παρουσία τους ευχαρίστησε τους συλλόγους  για την ανταπόκριση τους στο κάλεσμα να συμμετάσχουν στην εκδήλωση καθώς και για την εντυπωσιακή παρουσία του κόσμου και τόνισε ότι όλοι εμείς που ασχολούμαστε με τον σύλλογο θα συνεχίσουμε να υπηρετούμε με τον ίδιο ζήλο τις αρχές και τις αξίες του σιναφιού μας, Τέλος, ευχαριστούμε από καρδιάς τους εθελοντές του Συλλόγου αλλά και όλους εκείνους που στηρίζουν ποικιλοτρόπως τις δράσεις του συλλόγου, χωρίς τους οποίους η προσπάθεια αυτή δε θα μπορούσε να συνεχιστεί. 

Ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Σαρακατσαναίων, κ Γιώργος Ν. Μουτσιάνας, συνοδευόμενος από τα μέλι του Δ.Σ  Βασίλη Τσακνάκι, και Δημήτρη Γαλλή όπως κάθε χρόνο τίμησε με τη παρουσία του το Αντάμωμα, ερχόμενος από τη Θεσ/νίκη ειδικά για αυτό. 

Χαιρετίζοντας την εκδήλωση μεταξύ των άλλων ανέφερε: 

Από το όμορφο ορεινό Σαραντάπηχο αισθανόμαστε υπερήφανοι, ως Ομοσπονδία , γιατί πιστέψαμε και στηρίξαμε από την αρχή, αυτήν την προσπάθεια και το όραμα για το αντάμωμα Σαρακατσαναίων και όχι μόνο, δείχνει ότι αυτή η εκδήλωση έχει μπει βαθειά στη συνείδηση, όχι μόνο των Σαρακατσαναίων, γιατί ανάμεσα μας είναι και πολλοί φίλοι της παράδοσης. 

Σήμερα που ζούμε το αδιανόητο και παλεύουμε για το αυτονόητο,  σήμερα που δολοφονείται η νοημοσύνη μας,  και διαγράφεται  η ιστορία μας… ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ την ιστορία μας και δεν ΙΣΟΠΕΔΩΝΟΥΜΕ το μέλλον μας .  Έχουμε ιερή υποχρέωση να μεταλαμπαδεύσουμε στην Νέα Γενιά την άσβεστη φλόγα της αγάπης για την οικογένεια την  πατρίδα την Θρησκεία και τις παραδόσεις μας, γιατί η Νέα Γενιά είναι το μέλλον 
Άξιοι πολλών συγχαρητηρίων ο πρόεδρος του συλλόγου Σαρακατσαναίων Πελοποννήσου Χρήστος Γόγολας και  όλα τα μέλη του Δ.Σ για την πραγματικά εξαιρετική εκδήλωση που συγκέντρωσε χιλιάδες επισκεπτών από όλη την Ελλάδα, και στη μεγάλη ομάδα των εθελοντών για την τεράστια προσπάθεια που κάνουν για τη διάσωση της "σπίθας" της Σαρακατσάνικης παράδοσης στην Πελοπόννησο. Παρούσα ήταν και το μέλος της επιστημονικής επιτροπής της Π.0.Σ.Σ   κ. Μαρία Καρατάσιου καθηγήτρια Παν/μίου, η οποία χαιρέτησε την εκδήλωση.
Και του χρόνου

Syl-Peloponnisou-8o-antamwma-Sarantapixo-ph01.jpgSyl-Peloponnisou-8o-antamwma-Sarantapixo-ph02.jpgSyl-Peloponnisou-8o-antamwma-Sarantapixo-ph03.jpgSyl-Peloponnisou-8o-antamwma-Sarantapixo-ph04.jpgSyl-Peloponnisou-8o-antamwma-Sarantapixo-ph05.jpgSyl-Peloponnisou-8o-antamwma-Sarantapixo-ph06.jpgSyl-Peloponnisou-8o-antamwma-Sarantapixo-ph07.jpgSyl-Peloponnisou-8o-antamwma-Sarantapixo-ph08.jpgSyl-Peloponnisou-8o-antamwma-Sarantapixo-ph09.jpgSyl-Peloponnisou-8o-antamwma-Sarantapixo-ph10.jpg