flag vizantioflag hellas

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.   twitter   facebook  

Τι είπαν για το 3ο Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο

kariotis athanasios

  Του Καρυώτη Αθανάσιου  

Ταμίας Δ.Σ. Π.Ο.Σ.Σ.

Ο Σύλλογος Σαρακατσαναίων Ν. Πιερίας ΄΄ Ο ΚΑΤΣΑΝΤΩΝΗΣ΄΄

Συγχαίρει θερμά την Πανελλήνια ομοσπονδία Συλλόγων Σαρακατσαναίων τον Πρόεδρο κ. Μουτσιάνα Γεώργιο και στο πρόσωπό του όλα τα μέλη του Δ.Σ, την οργανωτική επιτροπή, την επιστημονική επιτροπή του Συνεδρίου, τον Σύνδεσμο Σαρακατσαναίων Ν. Φθιώτιδος, καθώς και όλους τους εμπλεκόμενους καθ οποιονδήποτε τρόπο στην άψογη από κάθε άποψη οργάνωση και διεξαγωγή του 3ου Διεθνές επιστημονικού συνεδρίου Σαρακατσαναίων που πραγματοποιήθηκε στις 4, 5 και 6 Μαρτίου στην πόλη της Λαμίας. Σας ευχαριστούμε από καρδιάς για την όμορφη πολυσήμαντη εμπειρία και τη φιλοξενία. Ήταν πράγματι ένα γόνιμο και παραγωγικό συνέδριο με άριστη οργάνωση. θερμά συγχαρητήρια.

ΣΟΥΦΛΙΑΣ ΗΛΙΑΣ ΚΑΙ ΚΑΤΕΡΙΝΑ

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του 3ου Διεθνούς Επιστημονικού Συνεδρίου των Σαρακατσαναίων.

Επιστήμονες - Ερευνητές παρουσίασαν & έθεσαν στη διάθεση του κοινού Νέες μελέτες & Νέα στοιχεία για την Κοινωνική, Οικονομική & Πολιτιστική παρουσία & συμβολή των Σαρακατσαναίων στο διάβα του χρόνου!!!

Συγχαρητήρια σε όλους όσους συμμετείχαν στην υλοποίηση ενός πραγματικά Επιστημονικού Συνεδρίου που θα αποτελέσει σημείο αναφοράς & επανεκκίνησης για νέες έρευνες &μελέτες .

Προσωπικά Ευχαριστώ το βουλευτή Χρήστο Σταϊκούρα, τον Α /Περιφερειάρχη Ευθύμιο Καραΐσκο, τους δήμαρχους Νίκο Σταυρογιάννη , & Απ. Γκλέτσο & τους συνεργάτες τους για τη συμβολή τους!!!

Ξεχωριστά ευχαριστώ τη Χρύσα & το Δημήτρη για την υπομονή & το πείσμα τους, το ΔΣ της ΠΟΣΣ , το σύλλογο Ν. Φθιώτιδος αλλά & τους υπόλοιπους εθελοντές !

Δύσκολο ¨ πράμα¨ να συνεργάζεσαι με Σαρακατσάνους .

Συμμετείχαμε & εμείς ως εθελοντές, Κατερίνα & Ηλίας & ως χορηγοί asa congresses & gala.

Είμαστε περήφανοι!!!


Ο ΣΎΛΛΟΓΟΣ ΣΑΡΑΚΑΤΣΑΝΑΙΩΝ ΘΗΒΑΣ <<ΤΑ ΚΟΝΑΚΙΑ>> συγχαίρει την
Πανελλήνια ομοσπονδία Συλλόγων Σαρακατσαναίων τον Πρόεδρο κ. Μουτσιάνα
και όλα τα μέλη του Δ.Σ
την οργανωτική επιτροπή, την επιστημονική επιτροπή του Συνεδρίου για
την άψογη  οργάνωση και διεξαγωγή του 3ου ΔΙΕΘΝΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ
ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΣΑΡΑΚΑΤΣΑΝΑΙΩΝ που
πραγματοποιήθηκε στην Στυλίδα 4 και 5 & 6-3  στη Λαμία. Συγχαρητήρια
και σας ευχαριστούμε πολύ.

φιλικά   Η Ταμίας του Συλλόγου
Αντωνία Μεγαρίτη

 

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ κ.ΜΟΥΤΣΙΑΝΑ ΚΑΙ ΣΤΟ Δ.Σ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΨΟΓΗ ΚΑΙ ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΗ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥ 3ου ΔΙΕΥΘΝΟΥΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΣΑΡΑΚΑΤΣΑΝΑΙΩΝ. ,,,ΕΥΧΟΜΑΙ Η ΟΜΑΔΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ Η ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΜΑΣ ,,,ΝΑ ΕΧΕΙ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΣΤΟ ΧΡΟΝΟ......ΠΑΝΤΑ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ......ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1 ΒΟΥΛΑ ΠΑΝΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΣ Σ.Σ. ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟΥ


Σύνδεσμος Σαρακατσαναίων Ν. Λάρισας

Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Σαρακατσαναίων, στο Σύνδεσμο Σαρακατσαναίων Ν.Φθιώτιδας “ο Κατσαντώνης” και σε όλους όσους συνετέλεσαν για την άριστη διεξαγωγή για το 3ο Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο Σαρακατσαναίων με θέμα: «Σαρακατσαναίοι: Πορεία και προοπτική στον χώρο και στον χρόνο».
Το συνέδριο πραγµατοποιήθηκε, κατά γενική οµολογία, µε εξαιρετική επιτυχία. Ένα μεγάλο μπράβο επίσης σε όλους όσους συμμετείχανε.


Ο Κώστας Μπομπότας.

Αψογο και υπέρλαμπρο και διεθνές το Επιστημονικό Συνέδριο των Σαρακατσαναίων στην πολύ όμορφη, πλην πεδινή και θαλάσσια Λαμία! Αξίξουν τα θερμότερα συγχαρητήρια σε όλους!
Σε ότι αφορά την πορεία στον τόπο και το χρόνο υπάρχει και μια άποψη που δεν εκφράστηκε ποτέ (από όσο είναι γνωστό) τα τελευταία χρόνια:
-Το βουνό μπορεί να σώσει το γένος μας, όχι μόνο το ποιμενικό βουνό της πρωτογενούς παραγωγής αλλά και το βουνό της περιήγησης, της ορειβασίας-χιονοδρομίας, το βουνό του ελληνικού και διεθνούς τουρισμού, το δικό μας βουνό!
Στο Περτούλι φέτος είναι καλό να γίνει πανποιμενικό αντάμωμα, με βραβεύσεις στους καλύτερους έλληνες κτηνοτρόφους, συμβολικά!
Την επόμενη χρονιά σειρά να έχουν οι έλληνες ορειβάτες, κι έπεται συνέχεια!

Μαρίας Μουτσιάνα

Γενική Γραμματέας του Δ.Σ. Σ.Σ.Ν. Θεσ/νίκης

Θερμά συγχαρητήρια στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Σαρακατσαναίων και στον Σύνδεσμο Σαρακατσαναίων Ν. Φθιώτιδας καθώς και σε όλους όσους συντέλεσαν στην επιτυχή διοργάνωση του Συνεδρίου αυτού.
Θα ήταν παράλειψη να μην συγχαρούμε την θεατρική ομάδα του Συλλόγου μας που σε συνεργασία με την θεατρική ομάδα του Συλλόγου Σαρακατσαναίων Ν.Ημαθίας απέδωσαν
“ Τον κύκλο ζωής της Σαρακατσάνας γυναίκας” με ένα πολύ όμορφο δρώμενο που παρουσιάστηκε στην προσυνεδριακή εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 4 Μαρτίου στην πόλη της Στυλίδας.
Συγκεκριμένα ευχαριστούμε τους:
κ. Καρυώτη Αθανάσιο . κ. Γιαννιώτη Θεόδωρο κ κ. Μπούρα Γεώργιο ( Σκηνοθεσία & επιμέλεια θεατρικού)
κ. Στεφανοπούλου Αλεξάνδρα (αφήγηση)
κ. Τσαούση Ιωάννα (τραγούδι)
Καπετάνιου Αικατερίνη (Λάμπρου)
Μαλογιάννη Τόνια (Γιαννούλα)
Μουτσιάνα Βασιλική (μικρή Βασιλικούλα)
Καραγιάννη Χριστίνα ( γιαγιά)
Καπετάνιου Ράνια (πεθερά)
Στόικου Ελισσαβετ ( Χρυσούλα)
Αναστασίου Ρίτσα (Νύφη)

Καθώς και την επιτροπή Νεολαίας του Συλλόγου μας για την επιμέλεια της έκθεσης παραδοσιακής φορεσιάς και την έκθεση φωτογραφίας από τον νομαδικό βίο των Σαρακατσαναίων που λειτουργούσε στο φουαγιέ του Δημοτικού Θεάτρου κατά τη διάρκεια του διημέρου του Συνεδρίου.


Ο Σύλλογος Σαρακατσαναίων Θήβας

Τελείωσε σήμερα το 3ο Επιστημονικό Διεθνές Συνέδριο Σαρακατσαναίων,
ΣΑΡΑΚΑΤΣΑΝΑΙΟΙ ΠΟΡΕΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΧΡΟΝΟ
που πραγματοποιήθηκε στην Στυλίδα 4-3 και 5-3 & 6-3 στη Λαμία.
Οι εκπρόσωποί μας στην ΠΟΣΣ κ.Δημήτρης Βλαχογιάννης και κ.Κων/νος Μπουζίκας , ο επίτιμος πρόεδρος κ.Θεόδωρος Βλαχογιάννης και η ταμίας του Συλλόγου κα Αντωνία Δελή -Μεγαρίτη παρακολούθησαν το συνέδριο.
Άψογη η διοργάνωση.Συγχαρητήρια στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Σαρακατσαναίων,στον Σύνδεσμο Σαρακατσαναίων Φθιώτιδας και σε όσους
συνέβαλλαν σ΄αυτή την προσπάθεια.

Γιώργος Κ. Καπρινιώτης. 

Στον απόηχο του Γ΄Διεθνούς Επιστημονικού Συνεδρίου των Σαρακατσαναίων. Με την ευκαιρία, συγχαίρω το Δ.Σ. της ΠΟΣΣ για τις δραστηριότητες και την προσφορά του. Να είστε όλοι γεροί και καλή συνέχεια.