flag vizantioflag hellas

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.   twitter   facebook  

Νια βουλά κι ένα κιρό. Παραμύθια στην Σαρακατσάνικη λαλιά στο χώρο και στον χρόνο

Karathodoros Vaggelis 2

 

Βαγγέλης Καραθόδωρος
Πρόεδρος Σ.Σ.Ν. Μαγνησίας

 

Αυτός είναι ο τίτλος του βιβλίου, από την συλλογή "Παραμύθια στην Σαρακατσάνικη λαλιά στο χώρο και στον χρόνο" που έκδωσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Σαρακατσαναίων σε συνεργασία με τον Σύλλογο Σαρακατσαναίων Νομού Πιερίας «Ο ΚΑΤΣΑΝΤΩΝΗΣ». Ένα εκπληκτικό βιβλίο με 18 παραμύθια αποτυπωμένα όπως ακριβώς τα διηγήθηκαν Σαρακατσάνες και Σαρακατσάνοι απ όλη την Ελλάδα, παρουσιάσαμε την Κυριακή 5-6-2022 στην πλατεία της Νέας Αγχιάλου, σε μια όμορφη εκδήλωση με πλήθος κόσμου και μικρά παιδιά!

Να ευχαριστήσω τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Σαρακατσαναίων Γεώργιος Ν. Μουτσιάνας και τον πρόεδρο του συλλόγου Σαρακατσαναίων Ν Πιερίας Γρηγόρης Λέφας για την τιμή που μας έκαναν ώστε να παρουσιαστεί το βιβλίο από τον σύλλογο Σαρακατσαναίων Νομού Μαγνησίας Σαρακατσαναίοι Μαγνησίας Σαρακατσαναιοι Μαγνησίας !

Ευχαριστώ όλες και όλους που μας τίμησαν με την παρουσία τους, και ιδιαίτερα τον Κυβερνητικό εκπρόσωπο Christos Boukoros,

τον βουλευτή της ΝΔ Νομού Μαγνησίας Αθανάσιος Λιούπης,

Τον εκπρόσωπο της Υφυπουργού Παιδείας Zetta Makri B και αντιπρόεδρο πολιτισμού του Δήμου Βόλου Απόστολος Νάσιος,

Την Αντιδήμαρχο Τουρισμού του Δήμου Βόλου Μποντού Τοκαλή Γεωργία,

Τον πρόεδρο της ΕΚΠΟΛ Γιώργος Κίτσιος.

Μας τίμησαν επίσης με την παρουσία τους και τους ευχαριστώ, το Δ. Σ. της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Σαρακατσαναίων Κύριοι Τάκης Γαλλής, Παναγιώτης Μπάρμπας, Απόστολος Κατσιούλας Ζυγογιάννης Κώστας, καθώς και ο Αχιλλεας Τιμπλαλεξης μέλος της επιστημονικής επιτροπής της ΠΟΣΣ.

Ο Πρόεδρος του συλλόγου Σαρακατσαναίων Ευξυνούπολης και περιχώρων "Η Στάνη" Αμβράζης Γεώργιος και μέλη του συλλόγου, καθώς επίσης ο πρόεδρος του Συνδέσμου Σαρακατσαναίων Ν. Φθιώτιδας Σαρακατσαναίοι Φθιώτιδας Xrysobalanths Mandalos και μέλη του συλλόγου,

Η πρόεδρος του πολιτιστικού συλλόγου Μικροθηβών-Φθιώτιδες Θήβες Αγαθή Τιμπλαλέξη και η πρόεδρος του πολιτιστικού συλλόγου "Η Νέα Αγχίαλος" Μαρία Ρουπακιά.

Να ευχαριστήσω την δημοσιογράφο Ελενη Καραγιαννη Ελενη Καραγιαννη για τον υπέροχο συντονισμό της εκδήλωσης!

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στην στην MEd Φιλόλογο υποψήφια Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Κυρία Anna Boukorou για την καταπληκτική της παρουσίαση του βιβλίου!

Ανειλημμένες υποχρεώσεις δεν επέτρεψαν τον Επικεφαλή της Επιστημονικής Επιτροπής της Π.Ο.Σ.Σ Κυρίου Γιώργου Καψάλη να είναι κοντά μας. Το μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής sofia Kostoula-vlontzou μετέφερε στο κοινό την εισήγηση του για τα παραμύθια. Τον ευχαριστούμε θερμά.

Να ευχαριστήσω την Νηπιαγωγό και συγγραφέα παιδικών βιβλίων Κυρία Βαλσαμή Ευσταθίου καθώς επίσης και την Δασκάλα -ιδιοκτήτρια Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Κυρία Voula Tokali για τις ιδιαίτερες αφηγήσεις παραμυθιών που έκαναν στα μικρά παιδιά!

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στην επιστημονική συνεργάτη της Π.Ο.Σ.Σ Sofia Kostoula-vlontzou για την συμβολή της στην παιδαγωγική προσέγγιση της εκδήλωσης και την όμορφη και παχνιώδη επικοινωνία με τα παιδιά!

Να ευχαριστήσω επίσης την δημοσιογράφο Κυρία Βιβή Τσιντσίνη και την εφημερίδα "Λάος της Μαγνησίας" , για την live κάλυψη όλης της εκδήλωσης!

Ευχαριστώ στους χορηγούς της εκδήλωσης,

ΕΚΠΟΛ

Αγροτικός Συνεταιρισμός Ζαγοράς Πηλίου "Ζαγοριν"

Ζυγογιάννης Κώστας Εταιρεία Ηλιόζυμο

George Kalogiros ιδιοκτήτης πρατηρίων υγρών καυσίμων shell

Syl-Magnisias-POSS-Vivlio-nia-voula-ki-ena-kiro-ph01.jpgSyl-Magnisias-POSS-Vivlio-nia-voula-ki-ena-kiro-ph02.jpgSyl-Magnisias-POSS-Vivlio-nia-voula-ki-ena-kiro-ph03.jpgSyl-Magnisias-POSS-Vivlio-nia-voula-ki-ena-kiro-ph04.jpgSyl-Magnisias-POSS-Vivlio-nia-voula-ki-ena-kiro-ph05.jpgSyl-Magnisias-POSS-Vivlio-nia-voula-ki-ena-kiro-ph06.jpgSyl-Magnisias-POSS-Vivlio-nia-voula-ki-ena-kiro-ph07.jpg