flag vizantioflag hellas

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.   twitter   facebook  

21η εκπομπή για το θαύμα του 1821, της Γιώτας Κουκουτσέλου

koukoutselou giota

 

Της Γιώτας Κουκουτσέλου
Φιλόλογος-Θεολόγος

 

"Μοιάζουν με παραμύθια που κατά λάθος μπήκαν στην Ιστορία "είπαν εκείνοι που κατέγραψαν τα τ'αφθαστα κορυφώματα του ηρωισμού και της θυσίας του επί 400χρόνια και πλέον αγωνιζόμενου αυτού λαού που με αγονάτιστο φρόνημα αψήφισε τον κίνδυνο και τον θάνατο για το υπέρτατο αγαθό της Ελευθερίας!

Μια ακόμη ραδιοφωνική συνάντηση που συγκίνησε και γοήτευσε τους ακροατές τόσο εξαιτίας της θεματικής της όσο και των εκλεκτών προσκεκλημένων.

Αρχικά παρουσιάστηκε το ηρωικό τέλος του θρυλικού Κατσαντώνη που δεν προσκύνησε τον Αλή Πασά τραγουδώντας ακόμη και την ώρα του μαρτυρίου του ,δίνοντας έτσι μια μοναδική διάσταση στη λεβεντιά και κάνοντας όλους να αναρωτιούνται για το μεγαλείο της ψυχής του .Χαρακτηριστικό το τετράστιχο του Αριστοτέλη Βαλαωρίτη: "Χτυπάτε ,πελεκάτε με σκυλιά, τον Κατσαντώνη

δεν τον τρομάζει Αλη πασάς

φωτιά , σφυρί κι αμόνι."

Ακολούθως η εξαιρετική Φιλόλογος και Λογοτέχνις με πολλές τιμητικές βραβεύσεις κα Φωτεινή Φωτιάδου ξεδίπλωσε με γλαφυρό και εμπεριστατωμένη τρόπο τη βιοτή και τη δράση της Μαντώς Μαυρογένους .Οι σπουδαίες και ασυνήθιστες πράξεις της ,την έφεραν στο επίκεντρο συνταρακτικών εξελίξεων που ξεπερνούσαν τα κοινωνικά όρια του φύλου της.

"Η πατρίδα μου να ελευθερωθεί και αδιάφορο τι θα γίνω εγώ "έλεγε η ηρωίδα της Μυκόνου σκορπίζοντας απλόχερα το μεγάλο της πλούτο για τις ανάγκες του Αγώνα .

Κατά τη διάρκεια της εκπομπής ο ταλαντούχος Σαρακατσάνος τραγουδιστής κος Κώστας Κωνσταντάκος άγγιξε και τις πιο ευαίσθητες χορδές της καρδιάς όλων των ακροατών ερμηνεύοντας αυθεντικά τραγούδια τόσο για το λιοντάρι της κλεφτουριάς ,Αντώνη Κατσαντώνη όσο και της ευρύτερης παράδοσής μας .

Τα τιμητικά μηνύματα του ραδιοφωνικού κοινού για ακόμη μια φορά πλημμύρισαν το Ράδιο "Ηχώ των Σαρακατσαναίων "ζεσταίνοντας την περιρρέουσα ατμόσφαιρα!

Εγκάρδιες ευχαριστίες στους εκλεκτούς προσκεκλημένους,στους αγαπητούς ακροατές , στην Σταυριανοπούλου Ανθή ,στον ηχολήπτη μας κ.Χαρη Σαμαρά και στον υπεύθυνο της ηλεκτρονικής εφημερίδας της Π.Ο.Σ.Σ Αθανάσιος Καρυώτης για την πολύτιμη αρωγή τους!

Οι 21 εκπομπές για το 21 αποτελούν πλέον μια πραγματικότητα .

Δόξα τω Θεώ πάντων ένεκεν ...