flag vizantioflag hellas

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.   twitter   facebook  

14η εκπομπή "Με το κοντύλι και το καριοφίλι "

koukoutselou giota

 

Της Γιώτας Κουκουτσέλου
Φιλόλογος-Θεολόγος

 

Με ζωντάνια και ενθουσιασμό πραγματοποιήθηκε και η 14η εκπομπή "Με το κοντύλι και το καριοφίλι "στο ραδιόφωνο της καρδιάς μας ,το Ράδιο "Ηχώ των Σαρακατσαναίων" της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Σαρακατσαναίων Ελλάδας .

Η πλούσια και άκρως ενδιαφέρουσα θεματολογία κράτησαν τεταμένη την προσοχή του ραδιοφωνικού κοινού που για ακόμη μια φορά ταξίδεψε μαζί μας στην λησμονημένη και άγνωστη ελληνική ιστορία της Ελληνικής Επανάστασης.

Στο πρώτο μέρος της συνάντησης μας ο κος Δημήτριος Μυτιληναίος , διακεκριμένος επιστήμονας, Στρατιωτικός Ιατρός με πλούσιο βιογραφικό, γοήτευσε με την εμπεριστατωμένη εισήγηση του όσον αφορά την επιστήμη της Ιατρικής στους προεπαναστατικούς και επαναστατικούς χρόνους .Σπουδαίοι Ιατροί παρήλασαν μπροστά μας ,όπως ο Ιωάννης Καποδίστριας, ο Διονύσιος Πύρρος ,ο Ιωάννης Ολύμπιος και οι γιατροί της οικογένειας Γιατράκου .

Στο δεύτερο μέρος με την συμπαρουσιάστρια μου Σταυριανοπούλου Ανθή σκιαγραφήσαμε τη προσωπικότητα του Σαρακατσάνου οπλαρχηγού των Αγράφων ,Θανάση Τσάκαλου ή αλλιώς "γέρο – Τσάκα "Ένας περήφανος, απροσκύνητος και ετοιμόλογος Κλεφταρματολός που διακρίθηκε στα πεδία των μαχών μαζί με τον καπετάν Δίπλα ,τον Κατσαντώνη ,τον Καραϊσκάκη και επέζησε της Επανάστασης φτάνοντας μέχρι τα βαθιά του γεράματα.

Κατά τη διάρκεια της εκπομπής ο αγαπητός σε όλους μας κος Γιαννης Λοκοβιτης με την αυθεντική, καθάρια φωνή του από τη μια και με τον ενθουσιασμό που τον διακρίνει από την άλλη ερμήνευσε άριστα τραγούδια της κλεφτουριάς και της ευρύτερης σαρακατσάνικης παράδοσης!

Σε αυτόν τον κόσμο που ολοένα στενεύει ο καθένας μας χρειάζεται τον άλλο. Πρέπει ν'αναζητήσουμε τον άνθρωπο, όπου και να βρίσκεται ,όπως μας προτρέπει και ο Νομπελίστας Οδυσσέας Ελύτης.

Πολλές ευχαριστίες στους εκλεκτούς καλεσμένους ,στον ηχολήπτη μας κo Χάρης Ευθυμιάδης ,στον υπεύθυνο του ραδιοφώνου Αθανάσιος Καρυώτης και σε όλους εσάς που αδιαλείπτως μας χρεώνετε με την αγάπη σας και τη σταθερή σας ακρόαση να συνεχίσουμε αυτό το όμορφο ταξίδι με αφορμή την επέτειο της συμπλήρωσης των 200 χρόνων από την εθνική παλιγγενεσία!

Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για την επόμενη εβδομάδα!!Καλό και ευλογημένο σαρανταήμερο μιας που είμαστε στο κατώφλι της πορείας μας για τα Χριστούγεννα!