flag vizantioflag hellas

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.   twitter   facebook  

Με συνεργασία και συνεννόηση δεν θα ξεστρατίσουμε από το δρόμο της δημιουργίας και της προσφοράς.

Kostoula Sofia2

 

Σοφία Κωστούλα.
Ειδ. Γραμματέα της Π.Ο.Σ.Σ.

 

Η Διοίκηση της Ομοσπονδίας που εκλέχτηκε με κανονικές νόμιμες αρχαιρεσίες αποκαταστάθηκε ως προσωρινή, τυπικά, και εγγυάται τη συνέχεια.Σας ανακοινώνουμε ότι με απόφαση του αρμόδιου Δικαστηρίου επήλθε αποκατάσταση της ευκταίας τάξης στην Ομοσπονδία μας.

Δημιουργήθηκε χωρίς λόγο, προσχηματικά, μια δυσάρεστη παρένθεση, που πλήγωσε το οργανωμένο σαρακατσάνικο κίνημα των συλλόγων μας, την οποία παρένθεση κλείνουμε, διότι μας ενδιαφέρει ο δημιουργικός ανταγωνισμός και όχι η διχόνοια.

Υποχρεωθήκαμε να προσφύγουμε στη Δικαιοσύνη διότι έπρεπε να υπερασπιστούμε το κύρος και την υπόληψη όλων μας στα ενδο-οικογενειακά μας και στην Κοινωνία.

Δεν υπήρχε άλλος τρόπος. Αν μας προτείνονταν μια ανοιχτή παλάμη θα αντιπροτείναμε τη δική μας με κέρδος τη συνεννόηση και τη συνεργασία, για τα οποία υπάρχουμε ως συλλογικά όργανα. Με μια γροθιά όμως δεν μπορεί να γίνει χειραψία. Παρ’ όλα αυτά, εμείς θα κατηγορήσουμε ως αίτιο της προσχηματικής, έτσι κι’ αλλιώς, αναταραχής τον …κορωνοϊό! Αυτός καθήλωσε τους πάντες και ματαίωσε τις συνάψεις πέραν των …εννιά ατόμων. Δεν ήταν δυνατόν να γίνουν αρχαιρεσίες λόγω των μέτρων γενικής εφαρμογής που έλαβε η Πολιτεία. Κανείς δεν ήθελε και δεν μπορούσε να τις ματαιώσει.

Παραδόξως, την αδυναμία αυτή αξιοποίησαν κακώς – κάκιστα ορισμένοι, χαμηλώνοντας τα αξιώματα και όχι τους εαυτούς τους για να τα φθάσουν αντάξια. Η απόφαση του Δικαστηρίου μας ορίζει ως προσωρινή, τυπικά, Διοίκηση της Ομοσπονδίας, με κύρια αποστολή να υπάρξει συνέχεια της νομιμότητας παρουσίας μας στα διοικητικά όργανα και όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν να προκηρύξουμε νομότυπα αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέας Διοίκησης, για την νόμιμη διαδοχή και συνέχεια στο ανώτατο συλλογικό μας όργανο.

Υπήρξε, συγκριτικά με το παρελθόν, ένα κολοσσιαίο έργο και μια αναγνώριση της Πολιτείας και της Κοινωνίας, που τιμά όλους μας. Αυτά τα συλλογικά επιτεύγματα μας ενδιαφέρει, περισσότερο από κάθε τι άλλο, να τα διασφαλίσουμε, διότι εγγυούνται τη συνέχεια και την περαιτέρω πρόοδο των υποθέσεών μας, με πρώτο και κύριο να συστηθούμε αυθεντικά αυτό που είμαστε οι Σαρακατσαναίοι: πρωτοέλληνες και δημιουργοί αξεθώριαστης παράδοσης με αποκλειστικά ελληνικά στοιχεία. Οι πρώτοι που εφαρμόσαμε τα σναφικά δικαστήρια, την σημερινή δηλαδή εσωτερική διαμεσολάβηση.

Να έχουμε ειρήνη. Να προφυλαγόμαστε  από το χτικιό της διχόνοιας. Με συνεργασία και συνεννόηση δεν θα ξεστρατίσουμε από το δρόμο της δημιουργίας και της προσφοράς στο κοινωνικό σύνολο ως ένα δυναμικό κομμάτι του ένδοξου Ελληνικού Έθνους.