flag vizantioflag hellas

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.   twitter   facebook  

Πραγματοποιήθηκε Επίσκεψη της Π.Ο.Σ.Σ. σε Πρέβεζα και Τζουμέρκα ενόψει του 27ου Οργανωτικού Συνεδρίου

Kostoula Sofia2

 

Της Σοφίας Κωστούλα.
Ειδ. Γραμματέα της Π.Ο.Σ.Σ.

 

Πρώτη προσέγγιση του 27ου Πανελλήνιου Οργανωτικού Συνεδρίου Σαρακατσαναίων. Επετειακό   λόγω   των   200   χρόνων   από   την   επανάσταση   του   2021

Το Σαββατοκύριακο 7 και 8 Οκτωβρίου 2020 ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Σαρακατσαναίων (Π.Ο.Σ.Σ.), κ. Γιώργος Ν. Μουτσιάνας και τα μέλη του Δ.Σ., κύριοι: Κώστας Αλεξάκης, Παναγιώτης Μπάρμπας και Βασίλης Τσακνάκης, μετέβησαν στην Περιφέρεια Ηπείρου με σκοπό τις σχετικές προπαρασκευαστικές συζητήσεις όσον αφορά το ερχόμενο Οργανωτικό Συνέδριο.

Το Σάββατο 7/10/2020 συναντήθηκαν με τον πρόεδρο του Συλλόγου κ. Θεόδωρο Κάλλη και τα μέλη του Δ.Σ του Συλλόγου Σαρακατσαναίων Νομού Πρεβέζης στην πανέμορφη Σαρακατσάνικη στάνη στα Φλάμπουρα Πρεβέζης. Αντικείμενο συζήτησης αποτέλεσε ο συντονισμός των δράσεων , μεταξύ της Π.Ο.Σ.Σ. και του τοπικού συλλόγου για την αρτιότερη διεξαγωγή του οργανωτικού συνεδρίου της Π.Ο.Σ.Σ. τον Μάρτιο του 2021.

Ανταλλάχτηκαν ιδέες και προτάσεις για το Συνέδριο, οι οποίες θα ληφθούν υπόψη τόσο από την Ομοσπονδία (η οποία είναι υπεύθυνη για τις εισηγήσεις που θα γίνουν ) όσο και από τα μέλη του τοπικού συλλόγου, που έχει αναλάβει την οργάνωση του Οργανωτικού Συνεδρίου , που θα είναι επετειακό , λόγω των 200 χρόνων από το 1821.

Παρά το γεγονός ότι το Συνέδριο αργεί ακόμα υπάρχει πολλή όρεξη και θέληση τόσο από την πλευρά του   τοπικού Συλλόγου Ν. Πρέβεζας όσο και από την πλευρά της Π.Ο.Σ.Σ. και σκοπός είναι η σωστή οργάνωση και προετοιμασία από τώρα, ώστε να κυλήσουν όλα ομαλά και να αποτελέσει ορόσημο για του Σαρακατσαναίους και για την κοινωνία της Πρέβεζας.

Κατόπιν τα μέλη της Π.Ο.Σ.Σ. συνοδεία μελών του Συλλόγου Σαρακατσαναίων Νομού Πρεβέζης, πραγματοποίησαν γόνιμη συζήτηση στο δημαρχείο Πρέβεζας με το δήμαρχο κ. Νίκο Γεωργάκο και τους αντιδημάρχους κ. Αθηνά Κωνσταντάκη και κ. Γρηγόρη Κουμπή, Σαρακατσάνο στην καταγωγή.

Την Κυριακή 8/10/2020 ο πρόεδρος της Π.Ο.Σ.Σ. και τα μέλη του Δ.Σ, συναντήθηκαν στο δημαρχείο της Αγάντας του Δήμου Κεντρικών Τζουμέρκων Άρτας με τον δήμαρχο κ. Χρήστο Χασιάκο και τον πρόεδρο του Συλλόγου Σαρακατσαναίων Άρτας, κ. Δημήτριο Κανή. Θέμα της εποικοδομητικής αυτής συζήτησης αποτέλεσε η παραχώρηση κτηριακού συγκροτήματος που βρίσκεται στο Βουργαρέλι Άρτας, στον τοπικό σύλλογο, προκειμένου να λειτουργήσει ως μουσείο ανάδειξης του Σαρακατσάνικου πολιτισμού.

Eidiseis-Sxolia-Episkepsi-POSS-Preveza-Tzoumerka-27-synedrio-ph01.jpgEidiseis-Sxolia-Episkepsi-POSS-Preveza-Tzoumerka-27-synedrio-ph02.jpgEidiseis-Sxolia-Episkepsi-POSS-Preveza-Tzoumerka-27-synedrio-ph03.jpgEidiseis-Sxolia-Episkepsi-POSS-Preveza-Tzoumerka-27-synedrio-ph04.jpgEidiseis-Sxolia-Episkepsi-POSS-Preveza-Tzoumerka-27-synedrio-ph05.jpgEidiseis-Sxolia-Episkepsi-POSS-Preveza-Tzoumerka-27-synedrio-ph06.jpg