flag vizantioflag hellas

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.   twitter   facebook  

32η εκπομπή "Με το κοντύλι και το καριοφίλι

koukoutselou giota 3

 

Παναγιώτα Κουκουτσέλου
Εκπαιδευτικός Φιλόλογος,
Θεολόγος

 

Μέσα στην αναστάσιμη περίοδο- σε ένα ιδιαίτερα ευχάριστο κλίμα -διανύοντας τον Μάη τον μυρωμένο και ολόλαμπρο με το θαύμα των χρωμάτων και των αρωμάτων ,του φωτός και του μυστικού Πάσχα των ψυχών πραγματοποιήθηκε η 32η εκπομπή "Με το κοντύλι και το καριοφίλι" στον αγαπημένο χώρο του Ράδιο "Ηχώ των Σαρακατσαναίων" της Π.Ο.Σ.Σ.

Εκλεκτοί προσκεκλημένοι λάμπρυναν με την παρουσία τους τη ραδιοφωνική μας συνάντηση και έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό στην επίτευξη του κορυφαίου στόχου που δεν είναι άλλος από την ανάδειξη ηρωικών μορφών που έφτιαξαν πατρίδα ελεύθερη αγαπώντας θυσιαστικά και ξεπερνώντας πάθη και αδυναμίες έφθασαν στο ποθούμενο .

Αρχικά ο ζηλωτής εκπαιδευτικός της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσσαλονίκης και εραστής της Ιστορίας κος Δημήτριος Καρυπογλου με τον χειμαρρώδη λόγο και την εμπεριστατωμένη εισήγηση του σχετικά με τη διχόνοια τη δολερή στα χρόνια της Ελληνικής Επανάστασης καθήλωσε το ραδιοφωνικό κοινό αποκαλύπτοντας άγνωστες πτυχές και περιστατικά που μας συγκλόνισαν .

Ακολούθως ο εκλεκτός και αεικίνητος Πρόεδρος του Συλλόγου Σαρακατσαναίων νομού Πιερίας "Ο Κατσαντώνης" , κος Γρηγόρης Λέφας αναφερόμενος στην εντυπωσιακή συμμετοχή του συλλόγου στην ιερή πομπή για την 196η επέτειο της Εξόδου του Μεσολογγίου μαζί με τον αδελφό σύλλογο Σαρακατσαναίων Βάλτου Ξηρομέρου "Οι Σταυραετοί των Αγράφων"εκπροσωπώντας και οι δύο την Π.Ο.Σ.Σ. απέθεσε το καλύτερο κλαδί δάφνης στις περιώνυμες και αφανείς μορφές του Αγώνα ,ένα θυμίαμα ευγνωμοσύνης σε όλους αυτούς τους Ελεύθερους Πολιορκημένους που μεγαλούργησαν με το ηθικό τους μεγαλείο !! Ιδιαίτερη αναφορά έγινε από την πλευρά του και σε αξιόλογες δράσεις που έπονται και συμβάλλουν στη διάδοση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς!

Η αγαπητή σε όλους μας Σπυριδούλα Ζκάγια , ένθερμη ακροάτρια της εκπομπής και μέλος του συλλόγου αφενός μάς τίμησε με τη φυσική και ανάλαφρη της παρουσία στο ραδιοθάλαμο και αφετέρου μάς μετέφερε νοερά στα όσα διαδραματίστηκαν στο προσκύνημα μας στην αγιασμένη γη της Αιτωλοακαρνανίας με έμμετρο τρόπο συνεργαζόμενη με τον κ.Αλεξανδρο Παρλάτζα.

Ο νεαρός και αυθεντικός Σαρακατσάνος τραγουδιστής κος Κωνσταντινος Λαφατζης από το Δίον Πιερίας επιλέγοντας παλιακά επίκαιρα τραγούδια απέσπασε τις καλύτερες κριτικές.

Στον επίλογο του οδοιπορικού μας η Ανθή Σταυριανοπούλου, πολύτιμη συνεργάτιδα, αναφέρθηκε στη συγκινητική βιοτή του δεκαοχτάχρονου νεομάρτυρα Αγ.Αργυρίου από την Επανομή Θεσσαλονίκης που μαρτύρησε στις 11 του τρέχοντος μηνός του έτους 1806.

Πολλές ευχαριστίες από καρδιάς σε όλους τους συμμετέχοντες καθώς και στον ηχολήπτη μας Χάρη Σαμαρά που πάντα μεριμνά για την άρτια μεταφορά του ήχου και στον Αθανάσιος Καρυώτης για τη φροντίδα του σε ότι αφορά το διαδικτυακό ραδιόφωνο και την ηλεκτρονική εφημερίδα της Ομοσπονδίας.

Η αγάπη των φίλτατων ακροατών αδιάλειπτη και συγκινητική για ακόμη μια φορά , γεγονός που αγγίζει και τις πιο ευαίσθητες χορδές της καρδιάς μας και μάς χρεώνει για την καλύτερη δυνατή ανταπόκριση μας .

Με τη χάρη του παντοδύναμου Θεού και αντλώντας αγάπη από το περίσσευμα της καρδιάς σας συνεχίζουμε την προσπάθεια μας για την ανάδειξη του διδάγματος του παρελθόντος σε καθημερινό βίωμα!

Eidiseis-Sxolia-Me-to-kantili-k-to-kariofili-32h-ekpompi-ph1.jpgEidiseis-Sxolia-Me-to-kantili-k-to-kariofili-32h-ekpompi-ph2.jpg