flag vizantioflag hellas

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.   twitter   facebook  

Η εταιρεία του Γ. Γκόγκου από το Δαφνούδι Σερρών που έκανε τον χυμό ροδιού… μόδα!

kariotis athanasios

 

Αθανάσιος Καρυώτης 
Υπεύθυνος Ηλεκ. Εφ.
ΗΧΩ των Σαρακατσαναίων

 

Η οικογένεια Γ. Γκόγκου ταξιδεύει από την εύφορη κοιλάδα των Σερρών και την καλλιέργεια της ποικιλίας Wonderful τους χυμούς ροδιού της ανά τον κόσμο
Η ενασχόληση με το ρόδι τής έφερε σίγουρα καλή τύχη. Άλλωστε, σε ένα μικρό σχετικά χρονικό διάστημα η οικογένεια Γκόγκου κατάφερε να ταξιδέψει τους χυμούς των ροδιών της από το Δαφνούδι Σερρών στη Γερμανία, την Ολλανδία και το Ηνωμένο Βασίλειο και να βρεθεί μέσω της Amazon Αγγλίας στα σπίτια καταναλωτών ανά τον κόσμο. Ο στόχος της δε να αναφωνήσει κανείς με την κατανάλωση των χυμών της … Pom My God –όπως είναι το όνομα της σερραϊκής οικογενειακής εταιρείας εμπνευσμένο από το Oh My God (ω θεέ μου) συνδυασμένο με το pomegranate (ρόδι)- φαίνεται πως επιτυγχάνεται χρόνο με τον χρόνο.

Ο Γιώργος Γκόγκος –που μετά από πολλά χρόνια στη νυχτερινή ζωή της Θεσσαλονίκης θέλησε να επιστρέψει στις ρίζες του και στο χωριό του Δαφνούδι- και η σύζυγός του Παναγιώτα μαζί με τον γιο τους Κωνσταντίνο Γκόγκο και τη σύζυγό του Ευθυμία Λεπίδα μπήκαν στην καλλιέργεια του ροδιού το 2009, ξεδιπλώνοντας σε μια έκταση 50 στρεμμάτων στην εύφορη κοιλάδα των Σερρών τα… όμορφα σχέδιά τους για την ποικιλία του ροδιού… Wonderful. Αναζητώντας εναλλακτικές καλλιέργειες, για να αξιοποιήσουν τα χωράφια τους και βλέποντας την προοπτική του ροδιού που τότε δεν ήταν ακόμα πολύ συνηθισμένη επιλογή για την αγροτική καλλιέργεια, ξεκίνησαν το ταξίδι τους, διαθέτοντας αρχικά το ρόδι ως νωπό φρούτο στους εμπόρους. Άλλωστε, το μικροκλίμα και η μορφολογία του εδάφους ευνόησαν την καλλιέργεια και οδήγησαν στην παραγωγή ενός γευστικότατου ροδιού που θα αποδεικνυόταν μόνο η αρχή. Έτσι, σύντομα προχώρησαν και στη μεταποίηση, μετατρέποντας το ρόδι σε φυσικό χυμό σε κατεψυγμένη μορφή, ένα προϊόν που κέρδισε από την πρώτη στιγμή το κοινό. Μάλιστα, η ποιότητά του και η ανταπόκριση από την αγορά ήταν τέτοια που ώθησε την οικογένεια Γκόγκου στα επόμενα βήματα, τη δημιουργία δηλαδή και του παστεριωμένου χυμού ροδιού με διάρκεια ζωής ενός έτους. Πλέον η παραγωγή των χυμών ροδιού Pom My God φτάνει τα 40.000 μπουκάλια ετησίως.

Ποιότητα και έξυπνο branding σε ένα μπουκάλι

Μέσα από ένα δημιουργικό «πάντρεμα» της ποιότητας με το έξυπνο branding η οικογένεια Γκόγκου κατάφερε να κάνει πολύ γρήγορα ελκυστικό το προϊόν της, το οποίο, όπως λέει ο Κωνσταντίνος Γκόγκος στη Voria, είναι ένας χυμός χωρίς συντηρητικά και προσθήκη ζάχαρης, με φυσική γεύση, που αξιοποιεί μόνο την άριστη πρώτη ύλη.

Σήμερα οι χυμοί ροδιού της σερραϊκής εταιρείας, πέραν των ξένων αγορών όπου φιγουράρουν με αξιώσεις, βρίσκονται από ντελικατέσεν, καφέ και εστιατόρια μέχρι ξενοδοχεία ανά την Ελλάδα, ενώ από την επόμενη σεζόν, όταν θα λάβουν και τη βιολογική πιστοποίηση, θα κάνουν την εμφάνισή τους και σε καταστήματα βιολογικών προϊόντων.

Η οικογένεια Γ. Γκόγκου κάνει τα πάντα μόνη της, από τη συγκομιδή και τη μεταποίηση μέχρι την εμφιάλωση και την τυποποίηση, με την ξεχωριστή φροντίδα και την αγάπη που κρύβεται σε κάθε οικογενειακή προσέγγιση. «Δεν υπάρχει μεγαλύτερη ικανοποίηση από το να λαμβάνεις μηνύματα από Ισπανούς για παράδειγμα καταναλωτές πως ο χυμός της Pom My God είναι ό,τι καλύτερο έχουν πιει» λέει ο Κωνσταντίνος Γκόγκος, μιλώντας για το μεράκι της οικογένειάς του, που δεν φανταζόταν ότι η ενασχόλησή της με το ρόδι θα εξελισσόταν στη σημερινή μεγάλη αγάπη. «Οι χυμοί μας είναι ποιοτικά προϊόντα με μια πολύ όμορφη παρουσία και εικόνα στο ράφι. Στόχος μας μάλιστα είναι να συμβάλουμε ώστε ο χυμός ροδιού να μπει στις καθημερινές διατροφικές συνήθειες των καταναλωτών» σημειώνει.

Πηγή: Voria.gr